Kommunale penge til privat virksomhed


Kommunale penge til privat virksomhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Statsforvaltningens tilkendegivelse (Stiftstidende 30. maj: "GOG-pengene dømt lovlige") er endnu en understregning af den praksisændring i fortolkningen af kommunalfuldmagtens rammer, der gennem de senere år er oplevet inden for det privat-offentlige samarbejde.

En tilsvarende tilkendegivelse ville for bare 10 år siden have givet det modsatte resultat, idet afgørelsen alene ville have taget udgangspunkt i den daværende praksis inden for kommunalfuldmagtens område, men siden VK-regeringens tiltrædelse er der gennemført lovgivning, der tilstræber et større samarbejde mellem private og offentlige virksomheder, hvilket naturligvis samtidig løsner kommunalfuldmagtens stramme greb om kommunernes mulighed for at yde støtte til private virksomheder.

Fra tidligere at være ulovligt med støtte til private virksomheder, er dette nu tilladt, når blot kommunerne kan sandsynliggøre, at de får noget igen for deres penge. Og noget i den forbindelse kan sammenlignes med elastik i metermål.

De omkostninger, der er forbundet med kommunernes samarbejde med private virksomheder, skal naturligvis betales af borgerne, som så hvert fjerde år vil få lejlighed til at forholde sig til, om den kommunale prioritering er acceptabel eller uacceptabel, og med velfærdssamfundets faldende politiske interesse og engagement taler sandsynligheden for, at de årlige godt 400.000 kr., som Svendborg kommune yder i tilskud til virksomheden GOG, næppe bliver hovedtemaet i den teaterforestilling, som opføres forud for et kommunalvalg og som gennem generationer er blevet kaldt valgkamp.

Og det går jo også godt, som det går. Altså for de fleste.

Jeg synes ikke, Kaj Røjgaard har grund til at hænge med skuffen på grund af en afgørelse, som i bund og grund kun er en bekræftelse på udviklingen i et velfærdssamfund for de fleste, og samtidig har Svendborg kommunes støtte til en håndboldklub med hjemmebane i Odense jo selvfølgelig sin helt egen logik, som naturligvis i kraft af sin egenart godt kan sandsynliggøres til at have en værdi på godt 400.000 kr. om året.

Kommunale penge til privat virksomhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce