Kommentar: Multi-dårlig kopi-idé


Kommentar: Multi-dårlig kopi-idé

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lige nu er det, som om pengene er det vigtigste. Er der råd til det? Til en multiarena ude på Ryttervej? Naturligt nok, for lige nu - i den næste uges tid - afgør politikerne i byrådet, hvad kommunen skal bruge vores fælles penge til næste år. Og ikke bare næste år - for mange af beslutningerne vil forpligte mange år frem i tiden. En multiarena for eksempel. Et ja fra politikerne nu vil forpligte kommunen til at hive mellem seks og otte millioner kroner op af kassen om året til driften i et privat selskabs multi-arena. Så selvfølgelig betyder det der med pengene noget. Selvfølgelig sætter mange dette millionbeløb op mod de millionbesparelser, der skal gennemføres på andre områder - ældre, børn, unge. De basale behov, som en kommune skal sikre opfyldt.

 

Vigtigere er imidlertid idéen. Er det overhovedet en god idé? Den diskussion er lige nu gledet i baggrunden. Det er som om, det kun er et spørgsmål om penge. Som om langt de fleste mener, multiarenaen er en god idé - hvis altså ellers lige pengene er til det. Det afgørende er imidlertid idéen. Er den god, så kan det selv i dårlige tider være bedre at investere sig ud af problemerne end at spare sig ud af dem.

 

Er det så en god idé? Nej. Det er en kopi-idé. Over hele landet er kommuner besat af at få multiarenaer, hvor der skal være store sports- og kulturarrangementer. Det er der ikke et marked for - så mange danskere er der altså heller ikke, selv om vi nogle gange bilder os selv ind, at vi er noget. Jeg mener, vi er altså kun godt fem millioner mennesker, færre end i f.eks. en enkelt by som London. Økonomisk vil en perlerække af multiarenaer ikke kunne løbe rundt. Idéen om en multiarena i Svendborg er da heller ikke så god, at den private investorgruppe - bestående af nogle af byens store pengetanke - vil kaste sig ud i den uden en kommunal underskudsgaranti. Er der god forretning i en idé, så plejer den slags pengetanke ikke at have betænkeligheder. Så sværmer de om den, som hvepse på nedfalden efterårsfrugt.

 

Til gengæld er idéen om en multi-arena allerhelvedes vigtig for borgmesteren og hans Venstre-styre. Multi-arenaen var dét afgørende valgløfte fra Venstre. Om et år skal der være valg igen. Til den tid har Venstre behov for at vise, at det gjorde en forskel, da det vippede det socialdemokratiske styre. Vil Socialdemokraterne hjælpe dem med det? Eller vil byrådets småpartier sikre Venstre de tre nødvendige stemmer? Den næste uges forhandlinger vil vise det.

Kommentar: Multi-dårlig kopi-idé

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce