Kok fra stjernehotel laver julefrokost til hjemløse af overskudsmad

Den 26. december inviteres hjemløse og udsatte til julefrokost i Kirkens Korshærs varmestue i Økildsgade. Maden er overskudsmad, der er doneret af Netto. Foto: Kim Haugaard

Kok fra stjernehotel laver julefrokost til hjemløse af overskudsmad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Overskudsmad fra Netto bliver i samarbejde med Kirkens Korshær til gratis julefrokost den 26. december for hjemløse og andre udsatte.

Svendborg: Hjemløse og andre udsatte borgere i Svendborg inviteres til gratis julefrokost den 26. december fra klokken 12 til 14 i Kirkens Korshærs værested Hjørnestuen i Ørkildsgade.

Det er dagligvareforretningen Netto, der er gået sammen med Kirkens Korshær om at bruge overskudsmad fra kædens butikker til at bespise hjemløse og udsatte landet over, hvor altså Kirkens Korshærs værested i Svendborg også er med.

Madlavningen den 26. december står Thomas Skovmose-Falck for; han er til daglig kok på Hotel Stella Maris, og han ser frem til at bidrage.

- Julen er hyggens tid, og den vil jeg gerne viderebringe til dem, der har det svært i denne tid. At kunne give glæde er det, julen handler om, lyder det fra kokken.

Stella Maris blev tidligere på året - for andet år i træk - kåret som Danmarks bedste firestjernede hotel.

1000 måltider

Til jul sidste år, var det første gang, at dagligvarekæden kastede sig ud i at donere overskudsmad til julefrokoster, og i år regner man med i samarbejde med Kirkens Korshær og 250 frivillige at bespise 1000 mennesker.

Flere end 100 Nettobutikker har tilmeldt sig, og for butikschef hos Netto i Svendborg, Tejs Berg Assendrup, gav det god mening at give et nap med igen i år.

- Vi var ikke et sekund i tvivl, da hovedkontoret spurgte, om vi ville hjælpe med overskudsmad til julefrokosten. Projektet er i sin grundessens positivt. Vi gør noget ved madspild, og vi hjælper lokale, som har behov for hjælp i julen, siger han.

Overskudsmaden, som Netto donerer, består af friske råvarer, som enten vil overskride sidste salgsdato pga. julens mange lukkedage, eller som er blevet lettere beskadiget under transporten.

Overskudsmaden, som bliver omdannet til julefrokost i Hjørnestuen i Svendborg, indsamles den 23. december fra Netto'er i Faaborg, Nyborg, Rudkøbing, Ørbæk og Svendborg.

Kok fra stjernehotel laver julefrokost til hjemløse af overskudsmad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce