Køleanlægget brød sammen: Bøde og sur smiley til Svendborg-slagter

Slagtermester Mads Hvenegaard (th.) ærgrer sig over den sure smiley. Her ses han sammen med Morten Engstrøm, som han købte forretningen i Gerritsgade af for et lille år siden. Foto: Katrine Becher Damkjær

Køleanlægget brød sammen: Bøde og sur smiley til Svendborg-slagter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Slagterforretningen Hvenegaard i Svendborg har fået en sur smiley og en bøde for at have for høje temperaturer i en køler. Årsagen var et kølernedbrud, og alt var i orden, da Fødevarestyrelsen kom igen en uge efter.

Svendborg: Super ærgerligt og møghamrende uheldigt.

Det er de ord, som slagtermester Mads Hvenegaard sætter på et besøg fra Fødevarestyrelsen i hans slagterforretning, Hvenegaard i Gerritsgade, mandag den 6. august.

Under besøget blev der målt 11,8 grader i en køler med varmebehandlede kødprodukter, mens et stik i noget krydderkylling og rullepølse viste såkaldte kernetemperaturer på 7,8 grader, og Mads Hvenegaard fortæller, at konsekvensen omgående blev taget.

- Vi kasserede alle varerne og ringede efter en elektriker, som var her, allerede inden kontrollanten var gået, siger han om besøget, som resulterede i en bøde på 10.000 kroner og en sur smiley.

Hvis hun ikke havde opdaget det, havde vi selv. Vi arbejder seriøst med det her og plejer at få ros, når fødevarekontrollen er her, og derfor er det så super ærgerligt og møghamrende uheldigt, at det her sker.
Mads Hvenegaard, slagtermester og ejer af slagterforretningen Hvenegaard.

Alt fint lørdag

Mads Hvenegaard fortæller, at der blev lavet en temperaturkontrol lørdag ved lukketid, og at den var, som den skulle være.

Det var planen at lave en ny kontrolmåling mandag morgen, men da det ifølge slagtermesteren ingen mening giver at måle på en halvtom køler, skulle den fyldes helt op med varer først.

Det arbejde var endnu ikke gjort, da fødevarekontrollens repræsentant trådte ind i forretningen.

Det blev derfor kontrollanten, der foretog målingen og konstaterede, at temperaturen var for høj - i øvrigt som følge af, at køleanlægget var stået af i varmen.

- Hvis hun ikke havde opdaget det, havde vi selv. Vi arbejder seriøst med det her og plejer at få ros, når fødevarekontrollen er her, og derfor er det så super ærgerligt og møghamrende uheldigt, at det her sker, siger Mads Hvenegaard, der oplyser, at elektrikeren fik anlægget op at køre igen i løbet af et par timer.

Smilet tilbage

Otte dage senere, den 14. august, kom kontrollanten igen på visit, og her var der ikke noget at komme efter.

- Jeg fik en glad smiley igen, siger Mads Hvenegaard, hvilket bakkes op af rapporten, som i øvrigt er helt uden anmærkninger.

Mads Hvenegaard overtog slagterforretningen, som dengang hed Slagter Engstrøm, efter Morten Engstrøm den 1. oktober 2017, og Fødevarestyrelsens såkaldte førstegangskontrol 12 dage senere resulterede i en glad smiley.

Køleanlægget brød sammen: Bøde og sur smiley til Svendborg-slagter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce