Købmandspar rykker nærmere målet: Borgere har ydet 681.000 kroner

Karin Hansen (tv) og Charlotte Høyer Jensen går efter at genåbne købmanden i Gudme den 1. september, men de mangler stadig 269.000 kroner for at være i mål. Foto: Katrine Becher Damkjær

Købmandspar rykker nærmere målet: Borgere har ydet 681.000 kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgere har støttet lukket købmandsbutik i Gudme med 681.000, men der mangler stadig 269.000 kroner, før butikken kan genåbne.

Gudme: Efter mere end to måneder uden dagligvarebutik i Gudme lysner det nu for de to tidligere ansatte, som forsøger at rejse kapital til en genåbning af butikken.

Karin Hansen og Charlotte Høyer Jensen har onsdag, fredag og søndag åbnet dørene for borgere, der har ydet et borgerlån eller købt en anpart i butikken, og da de gjorde kassen op søndag, var der samlet 681.000 kroner ind.

Måler er at nå 950.000 kroner, og det tror de to købmænd på, inden de i den kommende uge banker på dørene hos det lokale erhvervsliv, i bofællesskaber og hos ældre borgere fra lokalområdet.

- Vi håber, at det vil give et par hundredetusinde kroner mere, siger Karin Hansen, og er parret endnu ikke i mål, har de endnu en trumf i ærmet.

- Der er mange af dem, der har lagt penge, som har sagt, at vi gerne må vende tilbage, hvis vi i sidste ende står og mangler 50.000 eller 100.000 kroner. Så er de klar til at give noget mere, og det giver os en tro på, at vi kan nå målet, siger Karin Hansen.

Købmanden i Gudme
Selskabet bag Min Købmand i Gudme blev taget under konkursbehandling 1. juni.Fragtmanden Jan Finn Jensen forsøgte i umiddelbar forlængelse af konkursen at få lokalbefolkningen til at yde borgerlån, så butikken kunne fortsætte. Målet var at skaffe mellem 1 og 1,2 millioner kroner, og blandt andet fordi det kun lykkedes ham at samle 830.000 kroner ind, trak han sig.

Efterfølgende blev der nedsat en borgergruppe, som arbejdede videre på at få genåbnet butikken.

Undervejs erklærede to af dens tidligere ansatte, Karin Hansen og Charlotte Høyer Jensen, sig villige til at være købmænd.

Håbet er, at det via salg af anparter og borgerlån vil skrabe mindst 950.000 kroner sammen, så forretningen kan åbne 1. september.

Deadline nærmer sig

Langt de fleste bidragsydere - op imod 90 procent - har købt anparter i butikken, og det glæder det nydannede købmandspar. De betyder, at borgerne reelt bliver medejere af butikken og får indflydelse, men det betyder formentlig også en øget loyalitet.

- Det betyder formentlig, at folk vil handle i butikken, når de har en anpart i den, og det vil være godt for omsætningen, siger Charlotte Høyer Jensen.

Parret går stadig efter at genåbne butikken den 1. september, og det betyder også, at de har en deadline, der rykker nærmere.

- Hvis vi skal åbne 1. september, så skal vi have finansieringen på plads omkring den 15. eller den 20. august, og har vi ikke det, så må vi nok sige, at det ikke bliver til noget, siger Karin Hansen.

En anpart koster 1000 kroner, og de fleste har købt mellem to og fem anparter. Langt de fleste bidragsydere er naturligvis fra lokalområdet, men der er også en anpartshaver fra Tåsinge og en borger fra Skive, der har ydet et borgerlån.

Charlotte Høyer Jensen havde delt en artikel fra Fyns Amts Avis på Facebook, og den var nået frem til en borger i Skive, som gerne ville støtte initiativet. Nu har Charlotte Høyer Jensen lavet facebookgruppen "Gudme's nye købmand", hvor man kan følge initiativet.

De fortæller også gerne om planerne, hvis man ringer til én af de to på disse numre: Karin Hansen: 61 79 19 24 eller Charlotte Høyer Jensen på 60 21 14 49.

Købmandspar rykker nærmere målet: Borgere har ydet 681.000 kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce