Købmandsbutik i Lundeborg rykker tættere på en realisering

Der kommer mange turister til Lundeborg. Både de og havnebyens egne borgere vil få glæde af en købmandsforretning, mener foreningen bag idéen om at åbne en købmand drevet af frivillige. Arkivfoto: Jørgen Outzen

Købmandsbutik i Lundeborg rykker tættere på en realisering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arbejdsgruppe bag projektet med at få åbnet en købmandsbutik i Lundeborg indkalder nu til borgermøde og ekstraordinær generalforsamling. Næste skridt mod en dagligvareforretning i byen er at få skaffet penge.

Lundeborg: Konturerne af en købmandsbutik i Lundeborg står nu så skarpt, at folkene bag idéen om at åbne et dagligvaresalg drevet af frivillige i den østfynske havnelandsby nu indkalder til stormøde.

Og ifølge Thorvald Isager fra arbejdsgruppen under "Foreningen Købmand i Lundeborg" er dagsordenen simpel.

- Der kommer forhåbentlig mange af Lundeborgs borgere, for der skal jo skaffes nogle penge, siger han.

Penge skal der til. For at nå i mål med renoveringen af det lokale, arbejdsgruppen har fået lovning på at kunne leje til købmandsforretningen af bandagist Jan Bang Andersen. Dér, hvor der også i tidligere tider har ligget en købmand.

- Vægge, lofter og gulve skal sættes i stand, og så skal der trækkes el frem de rigtige steder. Der er masser af småting. Og så skal der males, sættes hylder op og indrettes med inventar. Jan (ejendommens ejer, red.) betaler det meste, men vi skal stadig have skaffet penge. Ikke mindst til at indkøbe et varelager, siger Thorvald Isager og oplyser, at arbejdsgruppen har lavet en aftale med Nærkøb om at blive vareleverandør.

Det præcise beløb, der skal rejses, har arbejdsgruppen ikke lagt sig fast på endnu, men det bliver nogle hundrede tusinde kroner, anslår Thorvald Isager. I hvilken form borgerne kan støtte projektet økonomisk vil arbejdsgruppen også først tage stilling til i løbet af de kommende dage.

- Vi håber, at folk måske vil støtte med beløb fra 500 til 5000 kroner, men de må selvfølgelig gerne give mere. Og der bliver formentlig tale om en form for medlemskab eller nogle andelsbeviser. Det har vi ikke lagt os fast på endnu, og der kan jo også komme forslag på stormødet. Vi er åbne, siger Thorvald Isager.

Stormødet finder sted torsdag 4. oktober klokken 19 i Aktivhuset i Lundeborg. Torsdagen efter, 11. oktober, er der ekstraordinær generalforsamling i købmandsforeningen, samme tid og sted. Her er dagsordenen at få valgt en permanent bestyrelse og få hvervet nogle flere medlemmer.

Det bliver frivillige, der skal stå for både arbejdet med at gøre butikken klar og derefter at bemande butikken, som åbner til april, hvis alt får efter planen.

Vi håber, at folk måske vil støtte med beløb fra 500 til 5000 kroner, men de må selvfølgelig gerne give mere. Og der bliver formentlig tale om en form for medlemskab eller nogle andelsbeviser.
Thorvald Isager

Købmandsbutik i Lundeborg rykker tættere på en realisering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce