Kniv med størknet menneskeblod


Kniv med størknet menneskeblod

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

20-årig husker intet om knivoverfald i Marstal

MARSTAL: Dna-analyser lader sig vanskeligt bortforklare. Derfor står en 20-årig tidligere marstaller lige nu over for et alvorligt problem.

Årsagen er et helt uforståeligt knivoverfald på en 17-årig halvfuld mand klokken cirka 01 natten til søndag den 1. juni ud for Spar Købmanden i Vestergade i Marstal.

Her var den 17-årige blevet grebet bagfra af en fremmed, hættetrøjeklædt mand, der førte en kniv mod hans hals to gange og stak i løb.

Det blødende offer søgte hjælp i den nærliggende Skipperkroen og fik stoppet blodstrømmen med papir. Så blev politiet tilkaldt og den unge mand sendt til Ærøskøbing Sygehus, hvor lægen syede ham med otte sting i halsen.

Vækket af brandert

Næste dags ved middagstid blev en 20-årig mand, der nu bor i København, vækket i en lejlighed i Marstal.

Han havde denne weekend søgt fra hovedstaden og tilbage mod søfartsbyen og tre dage med komprimeret alkohol og harmonikamusik.

Nu sov han brandert ud i moderens lejlighed, og ganske få meter fra sengen fandt politiet hjemmets køkkenkniv indsmurt i blod. Muligvis menneskeblod.

Resultatet af dna-analysen forelå ikke, da den 20-årige kort efter fremstilledes i grundlovsforhør ved Retten i Svendborg.

Her havde anklageren, politiadvokat Henrik Andersen, Fyns Politi, vanskeligt ved at argumentere for varetægtsfængsling, for der fandtes hverken tekniske beviser i form af dna-analyse af knivbladets blod eller antydning af motiv.

Den 20-årige kendte ikke sit offer - og omvendt.

Så den 20-årige blev løsladt og takkede spontant dommeren med håndtryk.

Men siden er det størknede blod på den 20-åriges køkkenkniv undersøgt, og det stammer ikke fra en af weekendens grillmåltider, men derimod fra det 17-årige offer.

Samtidig har angiveligt et vidne til det mystiske overfald peget på netop den 20-årige som gerningsmand.

Det er disse forhold, den 20-årige og hans forsvarer, advokat Jørgen Jørgensen, Ærøskøbing, er oppe mod torsdag 18. september, hvor han ved retten i Svendborg tiltales for grov vold af særlig rå og farlig karakter.

Patologisk rus

Han husker intet om overfaldet. Den indtagne mængde af rom, vodka og øl under Ærø Harmonikafestival var for overvældende.

Advokat Jørgen Jørgensen vil da også påberåbe sig den sjældent benyttede paragraf 16 i straffeloven, som omhandler personer, der var utilregnelige i gerningsøjeblikket - vel vidende, at domsmænd sjældent accepterer umådeholden alkoholindtagelse som et forsonende element.

- Men der var nok tale om en patologisk rus. Han har aldeles ingen erindring om forløbet og heller intet motiv, og han kender ikke offeret, siger Jørgen Jørgensen.

Kniv med størknet menneskeblod

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce