Politiet har mistet tålmodigheden med den 34-årige mand, der både torsdag og søndag slog folk ned med sin håndprotese
SVENDBORG: En 34-årige svendborgenser, der er varefængslet for vold og røveri, er stærkt oprørt over, at politiet har fjernet hans klo. Manden har haft klo på den venstre arm i 15 år, men politiet har fjernet den, efter at manden har været involveret i flere voldsepisoder.

- Jeg kan ikke spise eller gøre noget som helst uden min klo, lød det klynkende fra manden, der har båret kloen på sin venstre arm siden et færdselsuheld for 15 år siden. Hans højre arm er intakt.

Dommeren fik dog politiets forsikring om, at manden ikke skal gå sulten i seng i sin celle.

- Det var selvforsvar

Anklagerne for vold med kloen både torsdag og søndag blev betegnet som selvforsvar af den 34-årige og hans advokat, Thomas Hess-Petersen.

- Jeg er lige kommet ud af fængslet og har mistet de 18.000 kroner, jeg har fået i pension og fået drevet ind ved nogle af mine skyldnere, og derfor ville jeg have fat i min tidligere kæreste, som jeg mistænkte. Hun var på besøg hos sin tidligere svigerfar i Byparken i søndags.

- Men eks-svigerfaren bevæbnede sig straks med en urtekniv, som jeg dog med kloen fik slået fra ham, og jeg tog bagefter hans mobiltelefon, da han ville ringe til politiet, så der var ikke tale om noget røveri, fortalte den 34-årige.

Herefter tog han eks-kæresten med for at køre hende over til hendes mor, der på forhånd havde lagt op til "en alvorlig samtale" med datteren, bl.a. om forsvundne penge.

Han hev eks-kæresten afsted i håret og satte hende op bagest på en scooter og nikkede - ifølge eks-kæresten - skaller bagud et par gange, hvorved eks-kæresten fik buler i panden under kørslen.

Eks-kærestens hund løb ved siden af og forsøgte at holde trit med scooteren.

Det fik den 34-årige til pludselig at angre under retsmødet.

Synd for hunden

- Det var bare SÅ synd for hunden, sagde han, mens han ikke levnede eks-kæresten angrende ord. Hun var blevet kostet rundt og truet med kloen, ligesom han havde banket en mand torsdag aften med kloen og fået igen med en kølle. Men det var også i selvforsvar, sagde han i retten.

Ifølge en vidneerklæring, havde han dog råbt til manden "om han skulle have en omgang med kloen?"

- Det passer ikke. Det siger jeg aldrig, sagde den unge vaneforbryder, der på fri fod som oftest færdes i misbrugsmiljøer.
  • fyens.dk