Klar til hemmeligt udsalg

Fem millioner skal det koste, når Svendborgs politikere beslutter at købe arealet, hvor kraftvarmeværket ligger, af sig selv.
Foto: Carsten Bundgaard

Klar til hemmeligt udsalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I det skjulte er Svendborg Kommune ved at sælge ejendomme og jord for mange millioner.

SVENDBORG: I største hast og bag lukkede døre er Svendborg Kommune ved at sætte jord, ejendomme og lejligheder for millioner af kroner til salg.

Ikke færre end 37 lejligheder, som Socialforvaltningen råder over til boligsociale opgaver, er på salgslisten. Det skal skaffe over 10 millioner kroner til kommunens udviklingsfond.

Desuden skal en række andre arealer og ejendomme sælges - for til sammen også over 10 millioner kroner.

Allerede på mandag skal politikerne i kommunens Udvalg for Kultur og Plan tage stilling til udsalgslisten - på den for offentligheden lukkede dagsorden, kan Stiftstidende afsløre.

"Må være kreative"

Formanden for udvalget, Morten S. Petersen (V), støtter salget.

- Ja, vi skal jo skaffe midler, fordi der er masser af ting, vi gerne vil. Og vi har ikke noget at tære på. Så vi må være kreative på en anden måde, siger Morten S. Petersen.

Udvalgsmedlem Jørn Jensen (S) er derimod ikke begejstret for at sælge ud af arvesølvet, som han kalder det. Men han har endnu ikke drøftet sagen med S-gruppen.

Drøftet i 2007

Salg af kommunale arealer og ejendomme blev drøftet, da der sidste år blev lavet budgetforlig for 2008. Nu skal beslutningen træffes - uden offentlighed om sagen. Indtil i dag, hvor Stiftstidende kan løfte sløret for salgslisten.

De 37 lejligheder, der planlægges solgt, ligger på Bülowsvej, Drosselvænget, Kobberbæksvej, Nyborgvej, Porthusvej, Skårup Stationsvej, Staboltvej, Tinghavevej og Walkendorffsvej.

Lejlighederne er i dag ikke nogen økonomisk byrde for kommunen. Faktisk er driftsindtægterne på dem næsten dobbelt så store som udgifterne.

Sælger til sig selv

Desuden er der lagt op til, at det kommunalt ejede, men brugerfinansierede Svendborg Kraftvarmeværk, skal købe den jord, det ligger på, af kommunen - for fem millioner kroner.

Om Svendborg Kraftvarme vil købe jorden - og til den pris - skal afgøres af de samme politikere, som ønsker at sælge jorden.

Det samme er tilfældet med de arealer, hvor Svendborg Affald har genbrugsstationer i Svendborg og Hesselager. Ved denne handel med sig selv vil politikerne score godt fire millioner kroner til kommunens udviklingsfond.

Kommunen har fået arealerne vurderet af en ejendomsmægler.

Det samme har kommunen med hensyn til de lejligheder, den vil bortsælge. Disse lejligheder bliver dog udbudt offentligt i modsætning til de arealer, som kommunens egne, brugerfinansierede selskaber skal købe.

Kommunen kan lynhurtigt beslutte salget. Allerede dagen efter mødet i Udvalg for Kultur og Plan er der møde i Økonomiudvalget - og en uge senere, 1. juli, det sidste byrådsmøde før ferien.

Klar til hemmeligt udsalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce