Klager over hinanden: Vindmølleejere i krig på Tåsinge

Peter Rasmussen har klaget over blandt andet møllen her, efter at ejeren har klaget over Peter Rasmussen og Peter Bay Knudsens to møller. Foto: Katrine Becher Damkjær

Klager over hinanden: Vindmølleejere i krig på Tåsinge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Peter Rasmussen, den ene af ejerne af to vindmøller på Tåsinge, har klaget over, at naboen Ulrik Møller Andreasen har fået lov at stille møller op. Ren chikane, mener Ulrik Møller Andreasen - som selv har klaget over naboernes møller.

Tåsinge: Deres egne vindmøller har de ikke noget imod, men naboens bryder de sig ikke om.

Det må være den ultrakorte udlægning af den krig, som kører mellem Peter Bay Knudsen og Peter Rasmussen på den ene side og Ulrik Møller Andreasen på den anden.

Peter Bay Knudsen og Peter Rasmussen ejer de to omstridte, såkaldte Skiftekær-vindmøller, som ifølge både Planklagenævnet og Miljø- og Fødevareklagenævnet er stillet op på et ulovligt grundlag, blandt andet fordi der skulle være lavet en vvm-redegørelse.

Afgørelserne kom kort før årsskiftet og fik Peter Rasmussen til tasterne.

I en mail til Svendborg Kommune gør han opmærksom på, at når hans og Peter Rasmussens møller er ulovlige, så må også naboen Ulrik Møller Andreasens to husstandsmøller være det, eftersom også de er sat op, uden at der er lavet en vvm-redegørelse.

Ulrik Møller Andreasen bryder sig ikke om mailen.

- Det er ren chikane fra de to mølleopstilleres side, siger Ulrik Møller Andreasen, der erkender, at han selv er blandt dem, der har gjort indsigelse mod Peter Bay Knudsens og Peter Rasmussens mølleplaner.

- Jeg har en ejendom, som ligger meget tæt på de to møller, og dens værdi er blevet meget forringet. Det er, som om møllerne står inde i stuerne, så jeg har lidt et økonomisk tab. Og derfor har jeg kontaktet kommunen, siger Ulrik Møller Andreasen.

Han påpeger, at hans møller er såkaldte husstandsmøller, som hverken kan ses eller høres fra Peter Bay Knudsens og Peter Rasmussens ejendomme - og at Peter Rasmussen i øvrigt har en identisk mølle stående tæt på sin egen matrikel.

Og Ulrik Møller Andreasen er ikke i tvivl om, hvad der driver værket hos de to.

- De tænker, at når de ikke må, så skal jeg kanøfles. De må have en dårlig smag i munden, siger han.

Også Ulrik Møller Andreasen mølle her har fået Peter Rasmussen til at klage til Svendborg Kommune. Foto: Katrine Becher Damkjær
Også Ulrik Møller Andreasen mølle her har fået Peter Rasmussen til at klage til Svendborg Kommune. Foto: Katrine Becher Damkjær

Samme omstændigheder

Det synes Peter Rasmussen nu ikke at have.

Han erkender ganske vist, at Ulrik Møller Andreasens to husstandsmøller ikke generer ham det fjerneste, men oplyser, at det ikke er det væsentlige for ham.

- Hans møller er sat op under samme omstændigheder som alle andre møller i området, siger Peter Rasmussen, som ikke vil sige yderligere i sagen, men i stedet henviser til den mail, han har sendt til kommunen.

I den fremgår det, at der findes flagermus ved de to adresser, som Ulrik Møller Andreasen har sat sine møller op på, og at kommunen dermed skulle have krævet en vvm-redegørelse - som det nu bliver afkrævet af Peter Rasmussen og Peter Bay Knudsen.

Rasmussen kan have en sag

Hos Svendborg Kommune oplyser Rasmus Fristed, der er afdelingsleder i Byg, Plan og Miljø, at der er oprettet en sag på Peter Rasmussens henvendelse.

Og at han faktisk godt kan have en pointe.

For i afgørelserne fra Planklagenævnet og Miljø- og Fødevareklagenævnet slås det fast, at kommunen skulle have krævet en vvm-redegørelse på Peter Bay Knudsens og Peter Rasmussens mølleprojekt.

- Og når vi vurderede forkert på den sag, kan det godt tænkes, at vi også har vurderet forkert i Ulrik Møller Andreasens. Det skal vi nu have undersøgt, siger Rasmus Fristed.

Det er Ulrik Møller Andreasen ikke tilfreds med.

- Jeg har rettet mig efter alle regler, krav og love, så hvis kommunen pludselig finder ud af, at den skulle have stillet yderligere krav, så er den ansvarlig. Og så vil enhver omkostning blive viderebragt til Svendborg Kommune, siger han.

Klager over hinanden: Vindmølleejere i krig på Tåsinge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce