Klager forsinker på fjerde måned sygehusbyggeriet


Klager forsinker på fjerde måned sygehusbyggeriet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BYGGESTOP: Der kan gå endnu flere måneder med klagesag, inden byggeriet genoptages

SVENDBORG: Arbejdet på de to øverste etager på amtets nye, store seks etagers sygebyggeri i Svendborg står stille. Det har det - mod forventning - nu gjort i fire måneder. Og der kan gå måneder, inden det kommer igang igen.

Naturklagenævnet er ved at behandle - endnu - en klage fra naboerne, der fortsætter deres indædte kamp mod det store byggeri.

- Jamen, så må det tage den tid, det tager. Svendborg skal have et ordentligt sygehus - med seks etager, siger bygherren, formanden for Fyns Amts Sygehusudvalg, Poul-Erik Svendsen (S).

Ingen smertegrænse

Han er - trods klage på klage fra naboerne - overbevist om, at det nok skal lykkes at få lov til at færdiggøre en femte og sjette etage på byggeriet.

- Det er ikke sådan, at vi har en smertegrænse for, hvornår vi skal have dem gjort færdig, siger han.

Naturklagenævnet har i flere omgange behandlet det store byggeri - efter klager fra naboerne, der på flere måder føler sig generet af den store bygning.

Bygningen var oprindeligt planlagt til fire etager med kælder. Men under byggeriets start blev der slået hul til grundvandet.Det forsinkede hele byggeriet et år. Og fik iøvrigt amtet til at opgive at anlægge kælder under byggeriet. I stedet blev det besluttet at bygge to etager ovenpå.

En anden del af amtet, Trafik- og Miljøudvalget, afgjorde efter en såkaldt screening af de to etagers betydning for omgivelserne, at det ikke var nødvendigt at lave en egentlig og langvarig undersøgelse af virkningerne på miljøet - en såkaldt VVM-redegørelse.

Naboerne klagede. Og fik medhold i Naturklagenævnet. Amtet skulle have foretaget en screening af hele byggeriet - ikke kun af de to ekstra etager.

Sat i stå

Efter den afgørelse valgte amtet at sætte det allerede påbegyndte anlæg af de to etager øverst oppe i stå. Amtet regnede dengang med et par måneders byggestop.

Og amtet lavede derefter en screening af hele byggeriet. Og kom til samme konklussion:En VVM-redegørelse er ikke nødvendig for anlægget af den seks etagers store bygning, som desuden får en lille halv syvende etage allerøverst.

Den beslutning traf amtet 28. oktober.

Den beslutning har naboerne imidlertid klaget over.

Frivilligt stop

Naturklagenævnet behandler nu sagen. Og fik i går et svar på klagen fra politikerne i Trafik- og Miljøudvalget. De fastholder, at en VVM-redegørelse ikke er nødvendig.

- Vi valgte dengang at sætte arbejdet i stå, mens sagen behandles. Det gjorde vi frivilligt, skønt vi godt kunne have fortsat det, mens sagen blev behandlet. Og sådan er det stadig, siger formanden for amtets Trafik- og Miljøudvalg, Poul Weber (V).

De fire nederste etager skal være færdige til brug fra oktober i år.

Hvornår de to øverste etager bliver færdige, tør hverken Poul-Erik Svendsen eller Poul Weber spå om.

Klager forsinker på fjerde måned sygehusbyggeriet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce