Klage: Byrådsaflysning ulovlig


Klage: Byrådsaflysning ulovlig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Enhedslistens Jesper Kiel mener at byrådsmødet 26. august skal gennemføres - trods borgmesterbeslutning

SVENDBORG: Borgmesteren har ikke bemyndigelse til at beslutte, at byrådsmødet 26. august skal aflyses, fordi Svendborg Kommunes økonomiudvalg er på sommerrejse i det nordvestlige Grønland.

Det mener Enhedslistens Jesper Kiel, der nu har gransket styrelsesloven.

- Kun byrådet kan aflyse et byrådsmøde. Det kan borgmester Lars Erik Hornemann ikke gøre på egen hånd, siger Jesper Kiel.

Kun en orientering

Han hæfter sig ved, at politikerne under sidste byrådsmøde 1. juli modtog en orientering af Lars Erik Hornemann (V) om det aflyste møde 26. august.

Punktet var ikke sat på dagsorden som et decideret forslag, der skulle til afstemning. Og denne procedure er ulovlig, mener Jesper Kiel.

- Jeg er lidt rystet over, at han sådan egenhændigt beslutter, at mødet er aflyst. Loven skal overholdes, men det tager Lars Erik Hornemann nogle gange lidt lemfældigt på. Og borgmesteren er altså ikke bemyndiget til at aflyse møder efter forgodtbefindende eller hans ferieplaner. Jeg er lidt sur over, at han agerer, som om byrådet er hans ejendom, siger Jesper Kiel.

Hvis ikke han får en tilfredsstillende forklaring, vil han lade Statsforvaltningen Syddanmark vurdere lovligheden af forløbet.

Ude i gråzonen

Klagen over det aflyste byrådsmøde er afsendt som en mail til Lars Erik Hornemann tirsdag morgen.

- Så jeg forventer da, at der indkaldes suppleanter i stedet for dem, der er i Grønland. Der er slet ingen problemer i, at Økonomiudvalget ikke er til stede. 2. viceborgmesteren er hjemme til at lede mødet, og jeg skulle mene, der er punkter nok at diskutere, siger Jesper Kiel.

Direktør Oluf Christensen, Svendborg Kommune, pointerer, at aflysningen har været oppe at vende i byrådet. Og at det fremgår af protokollen fra 1. juli, at byrådet har tiltrådt beslutningen.

- Sådan har jeg ikke opfattet forløbet. Men så må vi jo til at lytte båndet igennem fra det lukkede byrådsmøde. Sagen blev behandlet under punktet "orientering", mener Jesper Kiel.

Direktør Oluf Christensen vil se nøjere på klagen fra Jesper Kiel, før han kommenterer den yderligere.

- Vi er måske ude i nogle juridiske gråzoner. Dem skal jeg have tid til at sætte mig ind i, siger Oluf Christensen.

Skulle byrådsmødet 26. august - som Jesper Kiel forventer - alligevel blive gennemført, vil det ske under ledelse af 2. viceborgmester Flemming Madsen (S).

Politisk drilleri

Sådan et møde betragter Flemming Madsen nu som overflødigt.

- Jeg vil for en gangs skyld benytte det udtryk, som Lars Erik Hornemann tit bruger, når han bliver kritiseret, nemlig "politisk drilleri". Jeg ved ikke, om Lars Erik Hornemann har overholdt formalia. Det kan godt være, Jesper Kiel har en pointe der. Men vi skal ikke bare holde møde for at holde møde, og fjorten dage senere er der byrådsmøde igen, siger Flemming Madsen.

Han har selv sagt nej tak til at deltage i Grønlandsrejsen, der fører de syv deltagende politikere til blandt andet Svendborgs venskabsby Aasiaat. Afrejsen finder sted 21. august med hjemkomst 29. august.

Den politiske udflugt koster kommunekassen 115.000 kroner.

Fra borgmester Lars Erik Hornemann var det ikke muligt at få en kommentar.

Klage: Byrådsaflysning ulovlig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce