Kirkegårdsspil igen i '19 og '21

Det populære lokalhistoriske skuespil har fundet sted på Assistens Kirkegård siden 2003 - billedet her er fra forestillingen i 2007.
Foto: skaaning lars/faa

Kirkegårdsspil igen i '19 og '21

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kirkegårdsbestyrelse har sagt ja til at der opsættes yderligere to udgaver af de lokalhistoriske skuespil, Livet der var engang

Svendborg: Det bliver lavet endnu to udgaver af de velbesøgte lokalhistoriske skuespil på Assistens Kirkegård i Svendborg.

Bestyrelsen på Svendborg Kirkegård har sagt ja til, at folkene bag det populære projekt kan rykke ind på kirkegården igen i 2019 og 2021 og opføre afsnit syv og otte i serien, "Livet, der var engang".

Det bliver igen med duoen Marianne Kjær fra Svendborg Fritidsteater og kirkegårdsinspektør Tommy Christensen i spidsen for projektet.

- Vi synes, det er nogle fantastiske forestillinger, og vi er glade for, at Marianne Kjær og Tommy Christensen igen har sagt ja til at være med. Vi kunne ikke gøre det her uden dem, så det er helt afgørende, at de igen vil være med, siger Alice Folke Olsen, formand for kirkegårdens bestyrelse.

Forestillingen i 2021 bliver den definitivt sidste i rækken, og den falder sammen med kirkegårdens 200 års jubilæum.

Marianne Kjær fra Svendborg Fritidsteater har ­sammen kirkegårdsinspektør Tommy Christensen sagt ja til at stå i spidsen for endnu to episoder af
Marianne Kjær fra Svendborg Fritidsteater har ­sammen kirkegårdsinspektør Tommy Christensen sagt ja til at stå i spidsen for endnu to episoder af "Livet der var engang". De spilles i 2019 og 2021.
Foto: Victoria Mørck Madsen

Får åbnet byens park

Kirkegårdsinspektør Tommy Christensen, der kan se tilbage på seks udsolgte forestillinger tidligere i august, glæder sig allerede til at kaste sig over de næste episoder.

- Vi synes, det er en fantastisk måde at præsentere kulturhistorie og lokalhistorie på. Samtidig får vi åbnet kirkegården op, så den ikke kun bliver et sted, hvor folk kommer og begraver deres døde, men også bliver byens park for botanisk og historisk interesserede. Det er et stort ønske for os i dagligdagen, siger Tommy Christensen.

I forestillingerne bliver de begravede på Assistens Kirkegård vækket til live for at fortælle deres historier ud fra forskellige temaer. Dette års forestilling havde undertitlen "I krig og fred", men hvad der bliver sat fokus på i 2019 og 2021 er endnu for tidligt at sige.

- Marianne Kjær og jeg mødes om en uge og går i gang, og indenfor et år har vi et tema klar til den læste forestilling, siger Tommy Christensen.

Glæder sig som til juleaften

Marianne Kjær glæder sig over, at organist Povl Balslev også har sagt ja til at skrive musik og stå for kor og orkester ved de to afsluttende afsnit.

- Vi er et triumvirat - en trio af rigtig gode legekammerater. For mig er det her som juleaften, for vi laver alt det, som jeg interesserer mig for, siger Marianne Kjær.

Det koster omkring 175.000 kroner at opsætte en episode af "Livet, der var engang", og de hidtidige afsnit har alle været finansieret ved støtte fra fonde og sponsorer. Det første afsnit i serien blev opført i 2003 i forbindelse med Svendborgs 750 års byjubilæum.

Kirkegårdsspil igen i '19 og '21

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce