For anden gang er der et par, der skal giftes under Kirkegaardfestivalen i Vester Skerninge. Den kommende brud greb brudebukketten, da festivalarrangørerne blev gift for to år siden.

Vester Skerninge: Det kan så småt være ved at udvikle sig til en tradition, at der er bryllup under Kirkegaardsfestivalen i Vester Skerninge. For to år siden blev festivalens stifter Lars Kirkegaard gift med kæresten Ann Fuglsang på scenen foran publikummet, og igen i år giver et par deres ja til hinanden under festivitassen.

Kirkegaardsfestival

Det er Lars Kirkegaard, som står bag Kirkegaardsfestival, der foregår på hans hjemmeadresse i Vester Skerninge.Den tog sin start i 1998, to år efter Lars Kirkegaard havde omdannet hjemmet på Industrivej 14 til lydstudie.

Siden da er den blevet gentaget hver sommer -  dog med afbrydelse mellem 2007 og 2010.

Årets Kirkegaardsfestival finder sted den 5. august.

Se hele programmet på www.kirkegaardsfestival.dk

 

Det er Steffany Skernby og Ulrik Tommerup Larsen, som har valgt at blive gift i Lars Kirkegaards baghave, hvor festivalen siden 1998 har fundet sted. At det lige er dér, de skal giftes, er ikke tilfældigt, fortæller festivalarrangøreren.

- Da vi blev gift for to år siden, var det Steffany, som greb brudebuketten, der blev kastet ud fra scenen, forklarer Lars Kirkegaard, der udover festivalen har sit lydstudie Kirkegaardes Studie og P.A.

- Tilfældigvis var de så herude i studiet for noget tid efter og indspille noget, og jeg synes, hun så lidt bekendt ud. Hun siger så, at det var hende, som havde grebet brudebuketten, men at der lige skulle gå et år mere, før makkeren var klar til at blive gift, fortæller Lars Kirkegaard.

Og klar blev "makkeren", så parret den 5. august - midt under festivalen - kan træde op på scenen og blive viet, hvilket ifølge Lars Kirkegaard kan blive afsættet til endnu en mindeværdig fest i baghaven.

- En bryllupsfest er jo altid en god fest med god energi. Så vi håber også lidt på, at det kan blive en skæg tradition fremover.

Dansktop og ioniseret vand

Udover brylluppet er der naturligvis også masser af musik til Kirkegaardsfestivalen. I år med stærke navne som dansktopduoen ElsborgMaribo, danseorkestret Hipsom Hap, Doug Morter & Friendz og Rudi's Blue Ladybirds.

- Et stort navn er også Paul Eastham, der er forsanger i det skotsk-keltiske orkester Coast og har spillet på Tønder Festival flere gange. Han og jeg har lavet en duo og spiller sammen, fortæller Lars Kirkegaard, der - som vanlig - selv er på scenen flere gange i løbet af dagen.

Mens det meste er som det plejer at være, så er der et enkelt nyt tiltag, afslører Lars Kirkegaard. Et tiltag, som muligvis ikke er set før andetsteds.

- Som Danmarks eneste festival kan vi byde på ioniseret vand til folket. Formålet med det er, at det er supersundt. Og så er det rigtig godt mod tømmermænd, lyder det fra Lars Kirkegaard.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er lokaljournalist på Fyns Amts Avis' Svendborg-redaktion, hvor jeg beskæftiger mig med alle områder af lokalstoffet. Jeg er uddannet fra Roskilde Universitet, hvor jeg har en Cand.Comm med speciale i Journalistik. Jeg har været ansat på Fyns Amts Avis siden 2011 og har en fortid som praktikant på Fyens Stiftstidende, hvor jeg var på Nordfyns lokalredaktion og sportsredaktionen.