Annulleret licitation har forsinket Svendborgs nye trappe, og nu kolliderer tidsplanen med det kinesiske nytår, hvor leveringstiden på granit forlænges en måned

Den 16. februar klæder kineserne om i festdragt for at indlede fejringen af det 15 dage lange kinesiske nytår.

Disse festligheder kan få betydning for den meget omtalte trappe, der skal binde havn og by sammen i Svendborg.

En fejl i licitationen for projektet har betyder, at det er blevet et par uger forsinket, og det er her, det kinesiske nytår kommer ind i billedet. Kineserne skal levere granit til projektet, og når kineserne indleder årets vigtigste helligdage, så ændres leveringstiden på granit fra tre til fire måneder.

- Vi havde taget højde for det kinesiske nytår i vores tidsplan, men den er nu skredet, siger Kjeld Bussborg Johansen, centerchef i Svendborg Kommune.

Han oplyser, at kommunen forhandler med vinderen af licitationen, Entreprenørfirmaet Ollerup, for at kunne få leveret granit til tiden.

Trappeprojektet fra Møllergade til trafikterminalen skal efter planen indledes den 1. marts og afsluttes med indvielse den 1. juli.

Læs mere på mitfyn.dk og i Fyns Amts Avis torsdag

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers redaktion i Svendborg, hvor jeg jagter alle former for nyheder. Jeg skriver både til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Er bosat i Svendborg med min familie og uddannet på Danmark Journalisthøjskole i 1994.