Kattens Værn vil fordoble privat indsamling: Vildtlevende katte skal hjælpes

På en gåtur nær Silvan i Svendborg opdagede Mette Marie Hansen katten, der senere blev navngivet Søllemis. Hankatten var sky. Det var tydeligt for Mette Marie Hansen, at Søllemis havde levet udenfor længe. Efter noget tid vandt hun kattens tillid. Desværre for Søllemis havde han en stor knude på maven og havde svært ved at synke sin mad, derfor måtte han aflives. Privatfoto

Kattens Værn vil fordoble privat indsamling: Vildtlevende katte skal hjælpes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Privat initiativtager står bag indsamling, så Svendborg Kommune kan få hjælp til professionel håndtering af gadekatte, der ikke har noget hjem. Det skal udføres af Kattens Værn, der vil fordoble det indsamlede beløb.

Svendborg: Endnu er der ikke en samarbejdsaftale mellem Svendborg Kommune og Kattens Værn om indfangning af vilde katte, sådan som eksempelvis Langeland Kommune har. Men sådan en aftale er der brug for i Svendborg, mener Mette Marie Hansen. Hun har derfor oprettet en indsamling for at lave en aftale med Kattens Værn om at indfange de vilde katte.

Initiativet er taget positivt imod fra Kattens Værns, som har lovet at fordoble hver en krone, der bliver samlet ind. Det anslås, at en aftale vil koste mellem 35.000 og 50.000 kroner.

Mødet med en flok vildtlevende katte kan virke overvældende, fortæller Mette Marie Hansen, der blandt andet står bag facebooksiden Svendborgs Kattevenner. Hun har selv stået i situationen og ser problemet flere steder i Svendborg Kommune.

- Jeg har oplevet sager i Stenstrup, på Thurø, Tåsinge, i Skaarup og i Svendborg midtby, oplyser hun.

De hårdest ramte

Det er ikke en service, hvor man kan få hentet sin huskat, der er blevet uønsket. Det er decideret de herreløse, uhåndterlige katte, der mangler en professionel løsning, pointerer Mette Marie Hansen.

- Hvis kattene er til at løfte op i en transportkasse, kan man ringe til et internat eller Dyrenes Beskyttelse.Aftalen er ment som en hjælp til de katte, der lider og er for sky til at komme i kontakt med mennesker.Mette Marie Hansen kommer her med et eksempel:

- En ældre kvinde døde her på Tåsinge nær Troense. Hun havde gået og fodret på nogle katte, der var dukket op hos hende. Da hun så dør, er der én, der opdager, at der sidder nogle katte og miaver. Kattene var meget sultne og flere af dem syge.

Det er forskelligt, hvor kattene ender efter at være blevet indfanget. Nogle bliver musefangere på en gård, andre har brug for fred for deres trængsler.

- I nogle tilfælde er der ikke andet at gøre end at få kattene indfanget og aflivet. Jeg har set katte, der mangler øjne, er dødssyge, mangler et øre, eller har et dårligt ben, forklarer Mette Marie Hansen.Ønsker man at støtte indsamlingen, kan man finde kontonummeret til Svendborgs Kattevenners konto på Facebook-siden Svendborgs Kattevenner, hvor formålet uddybes.

Kattens Værn vil fordoble privat indsamling: Vildtlevende katte skal hjælpes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce