Kaos fra morgenstunden: Aflysninger og trængsel i toget

De hårdt prøvede pendlere på Svendborgbanen stod igen op til aflysninger og tog med kun et vognsæt.
Foto: Roland Petersen

Kaos fra morgenstunden: Aflysninger og trængsel i toget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

  • DSB måtte igen aflyse morgentog på Svendborgbanen, og næste tog havde kun et vognsæt

Opdateret 8.57 med kommentarer fra DSB.

Svendborg: Problemerne for pendlerne fortsætter på den hårdt prøvede jernbane mellem Svendborg og Odense.

Tirsdag morgen var toget fra Svendborg klokken 7.02 aflyst, og det næste tog med afgang fra Svendborg klokken 7.32 havde kun et vognsæt. Det betød, at pendlerne stod særdeles klemt, og de kvitterede med hårde ord på Facebook.

- Toget fra Ringe mod Svendborg kom tre minutter for sent og har kun ét vognsæt. Dette betyder, at rigtig mange allerede står op. Det bliver sjovt at komme til resten af stationerne, skriver Mie Nielsen.

Meld din forsinkelse til Fyns Amts Avis her.

Linda Skalshøj Duus Hansen er træt af at komme for sent på arbejde for anden dag i træk. Hun skriver:

- Så er toget aflyst, og vi kommer for sent igen igen. Ikke en glad arbejdsplads der for anden dag i træk har fået at vide, at min kollega og jeg kommer for sent

Dagny Elizabeth Hansen er mildt sagt træf af situationen:

- Toget 7.02 er aflyst. Og der er IKKE blevet sat togbusser ind i stedet for. For der kører jo et tog kl. 7.32. DSB skal fandme skamme sig. De pisser os langt op og ned ad ryggen. Undskyld mit sprog, men jeg er sgu træt af at der gang på gang bliver lovet bedring og der sker IKKE noget. Hvordan skal vi som passagerer på nogen som helst måde kunne have tillid til DSB, spørger hun.

Natasja Thrane Vium Rasmussen, der netop har taget initiativ til at oprette en pendlerklub på Sydfyn, er også dødtræt af forholdene. Hun fortæller, at DSB op til et møde mellem pendlerne og DSB's informationschef Tony Bispeskov i sidste uge indsatte to vognsæt på banen.

- Men når han så har været her, så er vi tilbage i den gamle gænge, hvor vi bliver nedprioriteret, siger Natasja Thrane Vium Rasmussen.

- Det var det samme, da transportministeren skulle på besøg. Så kørte man med to vognsæt, men bagefter var man tilbage i den gamle hverdag med aflysninger og én vognsæt, siger den nye pendlertalsmand.

I DSB forklarer informationschef Tony Bispeskov at tirsdagens aflysning skyldes, at man ikke kunne få en frakobling på toget i Odense til at fungere. Det betød, at 6.13 fra Odense og 7.02 fra Svendborg måtte aflyses.

- Men jeg kan love, at vi har meget fokus på at få det her til at fungere. Derfor ændrer vi nu procedure, så frakoblinger sker tidligere, og desuden vi vil forsøge at få tilknyttet en fast håndværker, siger informationschefen.

Aflysningerne betyder ophobning af passagerer på stationerne, men alligevel kører I med et vognsæt på næste afgang. Hvorfor?

- Fordi vi simpelthen ikke havde mere materiel i den situation. Vi har fået en skidt start på ugen på Svendborgbanen, og det beklager jeg, siger Tony Bispeskov, der afviser, at DSB bevidst nedprioriterer Svendborgbanen.

Problemerne kommer i kølvandet på en august, der var en ren helvedesmåned med hele 179 aflysninger på Svendborgbanen – svarende til seks om dagen. Dertil skal lægges 84 såkaldte delaflysninger.

Kaos fra morgenstunden: Aflysninger og trængsel i toget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce