Kan redde liv: Åbyskov vil uddanne flere hjertestartere

Tiden og reaktionsevnen er helt afgørende ved et hjertestop, for muligheden for at redde et liv falder med 10 procent for hvert minut. Arkivfoto

Kan redde liv: Åbyskov vil uddanne flere hjertestartere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hjerterstarterkorps i Åbyskov indkalder til fællesmøde og bliver en del af Danmark Redder Liv-kampagnen.

Aabyskov: Der skal være flere, der kan håndtere den hjertestarter, som hænger på gavlen ud mod Åbyskovvej på Åbyskov Forsamlingshus.

Derfor kalder de frivillige bag det lokale hjertestarterkorps nu til fællesmøde i forsamlingshuset. Det sker tirsdag den 2. oktober klokken 19, hvor folk fra Dansk Folkehjælp vil fortælle om en ny app og projektet Danmark Redder Liv.

Planen er at modernisere korpset i Åbyskov og få flere til at tage en uddannelse i brugen af hjertestarteren. Det fortæller Gudmund Larsen, der er en af frontløberne i det lokale hjertestarterkorps.

- I dag er vi fire personer, som via sms bliver kontaktet af alarmcentralen ved et hjertestop herude, og vi skal så ringe videre til andre på listen, men ved at blive en del af Danmark Redder Liv, får dem i korpset, der er nærmest ulykkesstedet, automatisk besked via en app, så de kan reagere hurtigt, forklarer han.

Netop tiden og reaktionsevnen er helt afgørende ved et hjertestop, for muligheden for at redde et liv falder med 10 procent for hvert minut.

Dansk Folkehjælp vil på fællesmødet også fortælle om et tilbud om et gratis endags-kursus i brugen af hjertestarteren for alle i det lokale korps. I dag er der omkring 25 lokale borgere i hjertestarterkorpset i Åbyskov.

Det er fem år siden, at Åbyskov fik en hjertestarter. Dengang blev der kaldt til fællesspisning med stegt flæsk og persillesovs i forsamlingshuset, og inden aftenen var omme, var der samlet 15.000 kroner sammen til hjertestarteren.

Den har været i funktion en enkelt gang.

Kan redde liv: Åbyskov vil uddanne flere hjertestartere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce