Kampvalg i Øhavets Lærerkreds: Tidligere byrådsmedlem stiller op

Tidligere medlem af kommunalbestyrelsen i Svendborg, Arne Ebsen, stiller op som formand for Øhavets Lærerkreds, når der er generalforsamling mandag. Foto: Katrine Becher Damkjær

Kampvalg i Øhavets Lærerkreds: Tidligere byrådsmedlem stiller op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Øhavets lærerkreds har siden 2010 haft samme formand og aldrig er hun blevet udfordret. Lige ind til nu. Mandag er der generalforsamling, hvor tidligere medlem af kommunalbestyrelsen Arne Ebsen stiller op og udfordrer den siddende formand Lone Clemmensen.

Svendborg/Sydfyn: Aldrig er hun blevet udfordret, Lone Clemmensen, siden hun i 2010 satte sig i stolen som formand for Øhavets Lærerkreds.

Lige indtil nu.

En herre, der i 28 år har begået sig i politik i Svendborg, har nemlig besluttet sig for at stille op til formandsposten, når der er generalforsamling mandag, hvorfor der for første gang i årevis bliver tale om regulært kampvalg.

Arne Ebsen er 62 år gammel, lærer på Vestermarksskolen og så har han været medlem af kommunalbestyrelsen for liste T i 28 år, indtil han ikke opnåede genvalg ved kommunalvalget i november.

Men nu er han klar til endnu en omgang i den politiske manege.

- Jeg blev opfordret til at stille op, og det tyggede jeg lidt på og blev så enig med mig selv om at det måske var en passende afslutning på arbejdslivet, lyder det fra Arne Ebsen, der regner med at søge orlov fra Vestermarksskolen, hvis han bliver formand i Øhavets Lærerkreds, hvor man vælges for to år ad gangen.

Jeg synes jo det er godt, at medlemmerne kan få et valg. Og uanset hvordan valget falder ud, vil det højst sandsynligt være en styrket formand, der kommer ud af det, fordi man har medlemmernes opbakning, når man har været igennem en kamphandling.
Arne Ebsen

Selvom den siddende formand, Lone Clemmensen, ikke tidligere er blevet udfordret, er det ikke noget, der ryster hende.

- Sådan er det jo, folk kan jo stille op, og det er jo helt legalt.

Hun mener desuden, at det kan være givende.

- Når flere stiller op, så kan det jo give anledning til nogle nye drøftelser, og det synes jeg er godt, og nogenlunde på samme måde anskuer Arne Ebsen det.

- Jeg synes jo, det er godt, at medlemmerne kan få et valg. Og uanset hvordan valget falder ud, vil det højst sandsynligt være en styrket formand, der kommer ud af det, fordi man har medlemmernes opbakning, når man har været igennem en kamphandling.

Politisk erfaring

Arne Ebsen vil ikke pege fingre af den siddende formand og ridse op, hvad der i hans øjne skulle have været gjort anderledes de forgangne år men hellere kigge fremad og fortælle, hvad han mener at kunne bidrage med:

- Jeg har årelang politisk erfaring, og jeg er vant til at tænke strategisk, og jeg har mange politiske kontakter. Og så har jeg en god evne til at formulere mig både skriftligt og mundtligt, så jeg kan være med til at skabe noget synlighed omkring, hvad lærerkredsen står for, siger han og erkender, at det politiske og organisatoriske arbejde trækker i ham.

For Lone Clemmensen er det vigtigt - i fald hun opnår genvalg - at arbejde for større pædagogisk frihed på de enkelte skoler, fordi der i øjeblikket i hendes optik er for megen målstyring fra toppen.

- Desuden vil jeg gerne arbejde videre med bedre lokale arbejdstidsaftaler for at sikre en bedre balance mellem undervisningstimer og forberedelse.

Kampvalg i Øhavets Lærerkreds: Tidligere byrådsmedlem stiller op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce