Kamphunde gik efter struben


Kamphunde gik efter struben

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HELD: 73-årig pensionist nåede at værge for sig, da to kamphunde gik til angreb
SVENDBORG: En fredelig aftentur på en sti i det vestlige Svendborg ændrede sig på få sekunder til en livstruende situation for den 73-årige pensionerede skibsfører Ib Jensen.

To vilde kamphunde - formentlig amerikanske pitbullterrier - angreb ham.Den ene gik direkte efter hans strube.

- Det kunne være gået grueligt galt, siger Ib Jensen dagen efter den uhyggelige oplevelse.

Skønt 73 år er han selv i fysisk topform. Har gennemført Sjælland Rundt for niende gang.

- Men jeg tør slet ikke tænke på, hvad der kunne være sket, hvis det var et barn eller en fysisk svag ældre, det var gået ud over. Eller hvis jeg var blevet væltet om på jorden, siger han.

Han kom søndag aften ved 19 tiden gående på stien mellem Sofielund, hvor han bor, og Svendborg Veststationen.

- Jeg gik og nød de mange fugle. Så i første omgang ænsede jeg ikke hundene. Men pludselig kom de direkte imod mig. De angreb mig, som den slags gør, fra hver sin side. Den ene gik efter mit ben. Og det var ikke bare en almindelig snappen efter benet. Den anden hoppede op og gik direkte efter min strube, fortæller Ib Jensen.

Ingen styr på hundene

Den 178 cm høje mand værgede sig for ansigtet med venstre arm. Så hundens knaldstærke kæber klappede sammen om den - i stedet for halsen eller ansigtet.

En ung mand først i tyverne dukkede op på stien og råbte på hundene.

- Men de var ikke meget for at stoppe angrebet. Han havde slet ikke styr på de hunde, siger Ib Jensen.

Først da den unge mand nåede helt hen til Ib Jensen, fik han sat en snor i hundene og fik dem hevet væk fra den skambidte pensionist.

Den chokerede Ib Jensen kunne derefter se på, at den unge mand forsvandt med hundene. Han råbte ham an for at få hans navn. Men den unge mand råbte blot tilbage, at det ikke var hans hunde.

- Jeg må sige, at hans re-træte var ynkelig. Lusket og ynkelig, siger Ib Jensen.

Stien var helt menneske-tom. Ib Jensen styrede mod Ryttervej, hvor han forsøgte at få nogle forbipasserende biler til at standse. Uden held. Han mødte nogle unge mennesker, som til gengæld hjalp ham. De kørte ham på sygehuset, hvor han blev behandlet.

Når ejeren er dum...

- Det var helt tydeligt, at manden ikke havde styr på de hunde. Men hunde bliver jo lige som deres ejer. Er ejeren dum, så bliver hundene det også, siger Ib Jensen dagen derpå.

I går meldte manden, som luftede hundene, sig hos politiet. Han ejer den ene, mens den anden terrier tilhører hans kammerat.

Vagthavende Kim Lauersen fra Svendborg Politi siger, at ejeren har forklaret, at han senere på aftenen gik ned for at se til Ib Jensen, men at han ikke var der.

Kamphunde gik efter struben

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce