Kampen om statsansatte: Nye argumenter til statsministeren

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har inden for få uger modtaget tre breve fra sin partifælle, Svendborg-borgmester Lars Erik Hornemann.

Kampen om statsansatte: Nye argumenter til statsministeren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester skriver nyt brev til Lars Løkke Rasmussen med 10 gode grund til at flytte Søfartsstyrelsen til Svendborg

Svendborg: Borgmester Lars Erik Hornemann (V) kan snart kalde sig penneven med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Borgmesteren sendte i august to breve til statsministeren, hvor han argumenterede for en flytning af Søfartsstyrelsen til Svendborg, og nu har Lars Erik Hornemann skrevet endnu et brev med nye argumenter.

Det nye brev er forfattet oven på et møde med flere fynske folketingsmedlemmer tidligere i denne uge. Her opfordrede de borgmesteren til at være skarpere og mere konkret i argumentationen for en flytning af styrelsen med 200 statslige ansatte.

- Det er det, vi har forsøgt i det nye brev, hvor vi har vedlagt et faktaark med 10 rigtig gode og meget konkrete argumenter, siger borgmesteren.

Brevet, der også er sendt til finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) og erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V), kalder borgmesteren en udflytning af Søfartsstyrelsen til Svendborg for "en intelligent udflytning" som skal baseres på "et fagligt og sagligt grundlag".

I sin liste med 10 argumenter fremhæver Lars Erik Hornemann blandt andet den stærke maritime klynge med 100 virksomheder og over 3000 ansatte, som er forankret i Svendborg. Han nævner også de martime uddannelsesinstitutioner som et es - Maersk Training Center, Simac, Søfartsskolen og samarbejdet med Syddansk Universitet.

Desuden forsøger han at afmontere et modargument fra en tillidsmand i Søfartsstyrelsen: Nemlig en tilknytningen til en international lufthavn.

"Internationale lufthavne (Kastrup og Billund) ligger inden for to timers kørsel i bil", skriver Lars Erik Hornemann i brevet til statsministeren.

Kampen om statsansatte: Nye argumenter til statsministeren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce