Kampen om Søfartsstyrelsen: Rederier har fået mindre magt

Jakob Ullegård, der er direktør i Danmarks Rederiforening, fastslår, at organisationen i dag ikke har en holdning til en mulig udflytning af Søfartsstyrelsen.

Kampen om Søfartsstyrelsen: Rederier har fået mindre magt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Engang spillede de store rederier og Danmarks Rederiforening en stor rolle, men sådan er det ikke længere.

Svendborg: Danmarks Rederiforening og de store rederier i København spillede efter sigende en hovedrolle, da planerne om at flytte Søfartsstyrelsen til Svendborg led skibbrud i 2004.

Rederiforeningen spiller også en rolle i dag, men den har ifølge Jørgen Rosted, tidligere departementschef i Erhvervsministeriet, mindre at skulle have sagt i dag.

Jørgen Rosted mener eksempelvis ikke, at en klar besked til politikerne på Christiansborg fra topledelsen i A.P. Møller Mærsk spiller den samme rolle som tidligere.

- Det havde enorm betydning tidligere, men i dag preller det af på politikerne. Politik har udviklet sig på en måde, hvor det ikke behøver at være fornuftigt, det man gør. Man siger bare: Det gør vi, forklarer den tidligere departementschef.

Jakob Ullegård, der er direktør i Danmarks Rederiforening, fastslår, at organisationen i dag ikke har en holdning til en mulig udflytning af Søfartsstyrelsen. Han påpeger, at foreningen alene har fokus på, at Søfartsstyrelsen i sin opgaveløsning fortsat holder det samme høje niveau som i dag.

Hvad vil det betyde for rederiforeningen, hvis Søfartsstyrelsen flyttede til Svendborg?

- Mit håb vil være, at det ikke vil betyde noget. Det kan godt være, at der er en kollega og nogle samarbejdspartnere i Søfartsstyrelsen, der skal ind i en bil i nogle timer lidt oftere, men meget løses jo telefonisk, og vi kan jo holde videomøder ligesom vi gør med vores folk i Bruxelles. Der er masser af muligheder i den retning, siger Jacob Ullegård,

Læs mere på mitfyn.dk og i Fyns Amts Avis fredag

Kampen om Søfartsstyrelsen: Rederier har fået mindre magt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce