Fynske folketingsmedlemmer har stor tiltro til, at Søfartsstyrelsen ender i Svendborg

Svendborg: Flere fynske folketingsmedlemmer har stor tiltro til, at Søfartsstyrelsen ender i Svendborg, når statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) præsenterer en plan for udflytning af statslige institutioner og styrelser.

Fyns Amts Avis har bedt flere fynske MF'ere bruge en skala fra 1 til 10, når de skal vurdere Svendborgs chancer for at sikre sig Søfartsstyrelsen. Trine Bramsen (S) bruge hele skalaen.

- Jeg giver et 10-tal ud fra de saglige og faglige argumenter, men det er aldrig godt at vide, hvad der sker i en politisk proces, og derfor ender jeg på et otte-tal, siger Trine Bramsen.

Partifællerne Erik Christensen og Julie Skovsby uddeler begge et ni-tal til Svendborg, mens Karsten Hønge (SF) giver karakteren syv:

- Jeg giver et syv-tal, fordi der indholdsmæssigt er gode argumenter, og fordi det giver mening at flytte Søfartsstyrelsen til Svendborg. Det giver ikke kun mening for Svendborg. Det giver mening for staten og dermed hele Danmark, siger Hønge.

Mai Mercado giver en karakter på den gode sine af et 5-tal. Hun mener, at Svendborg står med en god sag på grund af de maritime virksomheder og uddannelsesinstitutioner.

- De er virkelig en dynamo, men min erfaring er, at de gode argumenter ikke altid er nok. Politik er uforudsigeligt og nogle gange er der nogle hensyn, der går en anden vej, siger Mai Mercado.

Læs mere på mitfyn.dk og i Fyns Amts Avis tirsdag

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers redaktion i Svendborg, hvor jeg jagter alle former for nyheder. Jeg skriver både til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Er bosat i Svendborg med min familie og uddannet på Danmark Journalisthøjskole i 1994.

Mere om emnet

Se alle
200 ansøgere til to akademiske job i Svendborg

200 ansøgere til to akademiske job i Svendborg

Kampen om Søfartsstyrelsen: Rederier har fået mindre magt

Kampen om Søfartsstyrelsen: Rederier har fået mindre magt

Kampen om statsansatte: Nye argumenter til statsministeren

Kampen om statsansatte: Nye argumenter til statsministeren