Fynske folketingsmedlemmer går ind i kampen for at få en filial af politiskolen til Svendborg

Svendborg kæmper side om side med 10 jyske byer om at blive hjemby for en ny filial af politiskolen, der skal åbne i 2018.

Bag Svendborgs kandidatur står ni fynske borgmestre, og den fynske enighed kan i følge flere folketingsmedlemmer blive det afgørende kort, der sender politiskolen til Svendborg.

- Det er en meget stærk trumf, som Svendborg står med, når vi når frem til afgørelsens time og ministeren skal træffe en afgørelse og tælle til 90 mandater, siger Erling Bonnesen, folketingsmedlem for Venstre.

Dansk Folkepartis Alex Arendtsen ser den fælles fynske henvendelse som et tegn på, at man på Fyn er ved at kopiere de styrker, som i mange år har givet resultater i Midtjylland og Trekantsområdet.

- Her arbejder de professionelt og målrettet og er enormt gode til at have de rigtige kontakter til politikere og embedsmænd. Det er vi ved at finde ud af på Fyn efter at have sovet tornerosesøvn i rigtig mange år, siger Alex Ahrendtsen.

Det ventes, at det i løbet af det kommende halve år bliver afgjort, hvor den nye filial af politiskolen bliver placeret.

Læs mere på mitfyn.dk og Fyns Amts Avis torsdag

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers redaktion i Svendborg, hvor jeg jagter alle former for nyheder. Jeg skriver både til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Er bosat i Svendborg med min familie og uddannet på Danmark Journalisthøjskole i 1994.

Mere om emnet

Se alle
4
Beslutning om ny politiskole skubbes til efter sommer

Beslutning om ny politiskole skubbes til efter sommer

Skatteministeren: - Vi har noteret os Sydfyn

Skatteministeren: - Vi har noteret os Sydfyn

8
Løkke i Ollerup: - Jeg har ikke overset Sydfyn

Løkke i Ollerup: - Jeg har ikke overset Sydfyn