Folketingets retsudvalg siger ja til at tage imod Svendborg-delegation, der argumenterer for åbning af ny politiskole på Sydfyn

Svendborg: Svendborgs borgmester Lars Erik Hornemann (V) man godt begynde at pakke dokumentmappen med gode argumenter.

Politikerne i Folketingets Retsudvalg har nemlig sagt ja til at tage imod en delegation fra Svendborg, der ønsker at får foretræde for at kunne argumentere for, at en ny politiskole skal placeres på Sydfyn.

Svendborg har i forvejen sendt breve med argumenter til både udvalget og justitsministeren, men Peter Skaarup (DF), formand for Folketingets Retsudvalg, mener ikke det er for meget med et samråd som supplement til stakken af breve.

- Nej, overhovedet ikke. Man passer netop sit arbejde, når man bruger de virkemidler, som man mener, kan tjene kommunen bedst for at opnå sine mål. Det her er helt efter bogen, siger Peter Skaarup.

Politisk redaktør Elisabet Svane mener, at et foretræde er andet end en symbolsk handling.

- Man skal selvfølgelig ikke gå der ind og tro, at den er hjemme, men de folk, der sidder der, skal altså være med til at træffe en beslutning på et tidspunkt, og politikere er ikke anderledes end andre. Kommer man fra Svendborg og gør det godt, så kan det godt gavne ens sag, siger Elisabet Svane.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers redaktion i Svendborg, hvor jeg jagter alle former for nyheder. Jeg skriver både til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Er bosat i Svendborg med min familie og uddannet på Danmark Journalisthøjskole i 1994.

Mere om emnet

Se alle
4
Beslutning om ny politiskole skubbes til efter sommer

Beslutning om ny politiskole skubbes til efter sommer

Skatteministeren: - Vi har noteret os Sydfyn

Skatteministeren: - Vi har noteret os Sydfyn

8
Løkke i Ollerup: - Jeg har ikke overset Sydfyn

Løkke i Ollerup: - Jeg har ikke overset Sydfyn