FC Svendborg kom fra regnskabsåret 2015/2016 med et underskud på 614.000 kroner og har næsten en halv million kroner i negativ egenkapital. SfB-formand kalder det "historie" og foretrækker at se fremad.

Svendborg: Skulle nogen have været i tvivl om, hvorvidt FC Svendborg har været drevet fornuftigt, så kan de godt holde op med det nu.

Selskabet bag, SfB Elite ApS, har netop offentliggjort regnskabet for 2015/2016, og på bundlinjen står et underskud på 614.000 kroner før skat. Hvilket betyder, at selskabet har en negativ egenkapital på 486.461 kroner.

Krisen i FC Svendborg

20. september forlader spillerne træningen i protest over manglende løn.30. september bliver trænerne Michael Schjønberg og Jens Madsen fyret.

Spillerne går med til at spille sæsonen færdig uden at få noget for det.

SfB-formand Michael Jensen forklarer, at der gennem længere tid har været et misforhold mellem indtægter og udgifter.

Han giver FC Svendborg-formand Adam Ringsby-Brandt skylden.

En arbejdsgruppe bliver nedsat og kommer frem til, at der mangler 1,2 millioner kroner, hvis hullet skal lukkes, og et fundament for en ny sæson lægges.

Det bliver senere meldt ud, at pengene er fundet.

Et netop offentliggjort regnskab viser et underskud på 614.000 i regnskabsåret, der løber fra juli 2015 til og med juni 2016.

Af ledelsesberetningen fremgår det, at "selskabets likviditetsmæssige situation er anspændt", og at resultatet kan henføres til "en voldsom reduktion af selskabets sponsorindtægter sammen med en forøgelse af selskabets omkostninger til spillere og trænere" - og det bliver bekræftet af, at det blev brugt små 1,4 millioner kroner på lønninger, hvilket er 323.000 kroner mere end året før.

Det er historie, og nu skal vi se fremad.SfB-formand Michael Jensen om regnskabet i FC Svendborg.

SfB-formand Michael Jensen har ikke lyst til at dvæle længe ved tallene.

- Det er historie, og nu skal vi fremad, siger han om regnskabet, der blev afsluttet 30. juni og næppe overrasker nogen.

Den 20. september forlod spillerne træningen i protest over manglende løn, og det var første signal om, det sydfynske fodboldflagskib tog vand ind.

Og da trænerduoen Michael Schjønberg og Jens Madsen fik hver en fyreseddel stukket i hånden den 30. september, stod det klart, at vandet ligefrem fossede ind.

Spillerne gik med til at spille sæsonen færdig uden at få noget for det, og der blev nedsat en arbejdsgruppe, som kom frem til, at der skulle 1,2 millioner kroner til dels at lukke hullet, dels lægge et fundament for den kommende sæson.

Den 15. oktober meddelte arbejdsgruppen, at konkursen var afværget og pengene fundet, og nu er der så indkaldt til ekstraordinær generalforsamling i SfB.

- Her skal vi have valgt dem, der skal stå i spidsen for FC Svendborg. Der er mange gode kræfter, der har meldt sig, siger Michael Jensen, der ikke vil sætte navne på, men afviser, at han selv har tænkt sig at tage en tørn.

- Jeg har mere end rigeligt at gøre med at sidde i hovedbestyrelsen, som har ansvaret for 35 hold, siger SfB-formanden.

Der er ekstraordinær generalforsamling den 5. januar.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis og skriver om stort og småt på tværs af stofområderne. Er oprindeligt butiksuddannet, men skiftede spor og startede på journalistuddannelsen i Odense i 1999. Efter en praktikperiode på Fyens Stiftstidende blev jeg ansat på det daværende Holbæk Amts Venstreblad i 2003, og efter godt fire år i det sjællandske rykkede jeg tilbage til Fyens Stiftstidende - nærmere bestemt Assensredaktionen - i 2007. Har siden 2010 været ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg, hvor jeg også bor. Og så er jeg vokset op i Tommerup på Højfyn. I øvrigt er jeg ikke ret god til golf. Men jeg spiller det alligevel ved enhver given lejlighed.

Mere om emnet

Se alle
Kommentar: Fodboldadvokater skylder svar - mange svar

Kommentar: Fodboldadvokater skylder svar - mange svar

2
Rod i fodboldklubben: SfB fik kæmpedonation til multibane - men hvor er pengene?

Rod i fodboldklubben: SfB fik kæmpedonation til multibane - men hvor er pengene?

Forfremmet: FC Svendborg har fundet ny træner

Forfremmet: FC Svendborg har fundet ny træner