Onsdag aften kulminerer filmfestivalen Svend17 i en kæmpe prisfest i Svendborg. Danske skuespillere og filmfolk ankommer på rød løber fra klokken 18, hvorefter der er prisoverrækkelse på Torvet i Svendborg. Fyns Amts Avis dækker begivenheden hel

Svendborg: Onsdag aften sker det, mange har set frem til det seneste år. Danmarks filmfestival, Svend17, kulminerer med en kæmpe prisfest midt i hjertet af Svendborg.

Det hele begynder klokken 18, hvor flere danske skuespillere og filmfolk ankommer på rød løber, før prisfesten skydes i gang klokken 18.30 på Torvet.

Prisfestens værter er i år skuespillerne Ditte Hansen og Louise Mieritz, som ikke lægger log på entusiasmen på Svend17's hjemmeside:

- Vi glæder os helt vildt til at være værter ved Svend17. Vi lover at tage tøj på og skabe en hyggelig fest. Vi kunne ikke forestille en smukkere ramme end Svendborg. Frankrig har Cannes. Vi har Svendborg, siger de to værter.

Sådan kan du følge Svend17 med Fyns Amts Avis.

Fyns Amts Avis er med hele aftenen til uddelingen af Svendprisen.Vi begynder med Facebook-live fra Torvet i Svendborg fra cirka klokken 17.55, hvor vi vil filme fra den røde løber og interviewe diverse danske skuespillere og filmfolk.

Under selve prisuddelingen vil vi løbende levere opdateringer og annoncere vindere af priserne på fynsamtsavis.dk

Svendprisen rundes selvfølgelig af med artikler og billeder i Fyns Amts Avis torsdag.

Publikum bestemmer

Svendprisen er den eneste filmpris i Danmark, der uddeles alene på baggrund af publikums stemmer. Indil søndag den 27. august havde publikum kunnet stemme på film og skuespillere i otte forskellige kategorier:

Bedste danske film, bedste danske børnefilm, bedste udenlandske børnefilm, bedste udenlandske film, bedste danske kvindelige skuespillere, bedste danske mandlige skuespiller, årets danske tv-dramaserie og årets danske skuespiller i en tv-dramaserie.

Blandt de nominerede til årets danske tv dramaserie er TV-serien Mercur, der har kørt på TV 2 Charlie. Serien er hovedsageligt optaget på skibet Caroline S i Svendborg, som det har været muligt at besøge under Svend17-dagene.

Vi opdaterer løbende fra prisuddelingen på fynsamtsavis.dk

  • ## BYL Thornfeldt_Kasper-Emil_(2015)_003.jpg

    Af:

    Journalist på Svendborgredaktionen på Fyns Amts Avis med fokus på politik. Jeg har tidligere været på lokalredaktionen på Ærø samt den fælles sportsredaktion, Sport Fyn. Jeg er bosat i Odense.

Mere om emnet

Se alle
2
Kæmpe billedgalleri: Se billeder fra Svendprisen

Kæmpe billedgalleri: Se billeder fra Svendprisen

Svendprisen i forbifarten

Svendprisen i forbifarten

Video: Se Underverden modtage Svend17

Video: Se Underverden modtage Svend17