Kæmpe kup i Svendborg: 40 vaskemaskiner stjålet fra plejehjem under opførelse

40 af de her maskiner er blevet stjålet fra Svendborg Friplejehjem. Foto: STB Byg

Kæmpe kup i Svendborg: 40 vaskemaskiner stjålet fra plejehjem under opførelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ukendte har ad to omgange stjålet i alt 40 vaske-tørremaskiner til en værdi af op imod 200.000 kroner fra det endnu ikke færdigbyggede Svendborg Friplejehjem.

Svendborg: Får du tilbudt en billig LG vaskemaskine af typen, der både kan vaske og tørre tøjet, så tjek lige serienummeret hos politiet.

Sådan lyder rådet fra politiassistent Poul Hollensted fra Fyns Politi.

Svendborg Friplejehjem, som er ved at blive bygget i Jernbanegade i Svendborg, har fået stjålet ikke færre end 40 vaske-tørremaskiner af mærket LG.

Og tyvene er af den udspekulerede slags, vurderer Lasse Lindtorp, der er den Vejle-baserede bygherre, STB Bygs, byggeleder på projektet.

- Maskinerne er stjålet fra boligernes badeværelser, og de havde alle hængelås, som var monteret i nogle øjer. Øjerne er brudt op, og så har de brugt lang tid at sætte dem på igen, formentlig for at vi ikke skulle opdage, at de havde været brudt op, siger han og oplyser, at de i alt 40 maskiner er stjålet ad to omgange.

- Den 13. marts opdagede vi, at nogle af dem var forsvundet, og da vi to uger senere besluttede at tjekke alle badeværelser, var maskinerne fjernet fra dem alle. Så vi ved faktisk ikke med sikkerhed, hvornår de sidste er stjålet, siger Lasse Lindtorp, der oplyser, at tyveriet først blev anmeldt den 6. juni. Og angiver travlhed og et skift af byggeledelsen på projektet som årsag til, at der ikke blev handlet hurtigere.

Naboer bedt om hjælp

Byggelederen fortæller også, at STB har modtaget en klage fra en nabo.

- Vedkommende havde hørt støj fra pladsen klokken tre om natten og var utilfreds med, at vi arbejdede på det tidspunkt. Og vi kunne så fortælle, at det gjorde vi ikke. Vi arbejder på rimelig normale tidspunkter, siger han.

Der er derfor indgået en aftale med byggeriets naboer.

- Vi har aftalt, at de skal ringe til os, hvis de igen hører støj fra pladsen om natten, siger Lasse Lindtorp.

De stjålne maskiner har en værdi af mellem 4500 og 5000 kroner stykket, og Lasse Lindtorp oplyser, at STB arbejder på at få en afklaring med forsikringsselskabet. Og at det giver god mening at kontakte politiet, hvis man falder over en billig vaske-tørremaskine.

- Politiet har fået en liste med løbenumre på samtlige maskiner, siger Lasse Lindtorp.

Kæmpe kup i Svendborg: 40 vaskemaskiner stjålet fra plejehjem under opførelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce