Bilist påkørte 250 kilogram stor kronhjort mellem Stenstrup og Kværndrup. Det er stadig fire undslupne dyr i området.

Stenstrup: En undsluppet kronhjort med en vægt på omkring 250 kilogram blev sent tirsdag aften påkørt af en bil på Svendborgmotorvejen.

Påkørslen skete i det nordgående spor mellem Stenstrup og Kværndrup klokken 23.07, men ifølge vagtchef ved Fyns Politi, Kenneth Taanquist, slap bilisten fra uheldet uden skader. Til gengæld var bilens front ifølge vidner på stedet trykket godt og grundigt flad, og desuden var frontruden smadret.

Det store krondyr stammer efter al sandsynlighed fra Dyrehaven Brohave ved Åbyskov, hvor i alt seks store dyr - fire kronhjorte og to hinder - slap ud af en indhegning i april. Ejeren af hjortefarmen, Arne Petersen, har set billederne af det påkørte dyr, og han er ret sikker på, at kronhjorten stammer fra hans farm.

Han glæder sig over, at bilisten ikke er kommet alvorligt til skade ved påkørslen.

- Det er farligt at have sådan et dyr på vejene, men jeg har ikke kunnet skaffe en tilladelse til at indfange dem, fordi de ikke er øremærket, siger Arne Petersen.

Et rent lykketræf

Skovfoged Klaus Jørgensen, der er bosat på Tåsinge, så den påkørte kronhjort, da han tirsdag morgen tilfældigt kørte forbi uheldsstedet, og han betragter det som et lykketræf, at ingen personer kom alvorligt til skade ved påkørslen af det store dyr.

- Det her kunne ligeså godt have kostet menneskeliv, og det bør stoppe enhver diskussion om, hvorvidt vi skal have kronvildt gående fri på Fyn. Kronvildtet bevæger sig meget, og det kan ende i en katastrofe med alle de veje, vi har, siger Klaus Jørgensen, som vurderer, at det påkørte dyr er blevet smidt 100 meter hen af vejen.

- Dyret var virkelig medtaget. Jeg har engang set en elg, der var blevet ramt af et tog i Norge, og det så værre ud, men det her var også virkelig voldsomt, siger skovfoged.

Et af Arne Petersens i alt seks undslupne dyr er netop kommet hjem til farmen i Åbyskov, mens et andet altså nu er dræbt. Derudover er der fire dyr - to kronhjorte og to hinder - der går frit omkring.

De er for nylig set i området ved Mullerup ikke langt fra det sted, hvor en kronhjort blev påkørt tirsdag aften.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers redaktion i Svendborg, hvor jeg jagter alle former for nyheder. Jeg skriver både til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Er bosat i Svendborg med min familie og uddannet på Danmark Journalisthøjskole i 1994.

Mere om emnet

Se alle
3
Kronhjort sendte bil på kirkegården

Kronhjort sendte bil på kirkegården

Hjorteavler til jægere: Skyd ikke mine undslupne krondyr

Hjorteavler til jægere: Skyd ikke mine undslupne krondyr