Kæmpe bunke: 75 ansøgere til et pedeljob

Svendborg Friplejehjem har fået 75 ansøgere til et job som pedel, og langt de fleste ansøgere er lokale håndværkere. Arkivfoto: Steffen Ortmann

Kæmpe bunke: 75 ansøgere til et pedeljob

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svendborg Friplejehjem har fået 310 ansøgere til 40 nye job.

Svendborg: Mens de private byggefirmaer kæmper for at skaffe tilstrækkeligt med kvalificeret arbejdskraft, kan de vælge og vrage mellem håndværkerne på det nye friplejehjem i Jernbanegade i Svendborg.

Det private plejehjem har fået 75 ansøgere til en enkelt stilling som pedel, og den interesse har sparket benene væk under plejehjemmets forstander, Sten Dokkedal.

- Jeg er fuldstændig målløs, og det giver os de bedste forudsætninger for at finde en person, der har de værdier, vi efterspørger, og som ligesom plejepersonalet kan blive en naturlig del af fællesskabet, siger forstanderen.

Næstformanden i Dansk Byggeri Fyn, Claus Larsen fra Thurø, er ikke overrasket over det store ansøgerfelt. Han gætter på, at langt de fleste ansøgere er tømrersvende, der er fyldt 50 år, og som leder efter et mere skånsomt job.

- Når en tømrer har været ude på byggepladserne i 30 år, så begynder det at gøre ondt i ryg og knæ, og så er det fint, at der er en retrætepost, hvor man ikke skal knokle på samme måde, siger ejeren af byggefirmaerne Guldfeldt Tømrer og Murer samt Hans Jørgensen og Søn med i alt 300 ansatte.

- Det er fint, at tømrersvendene har mulighed for at søge denne her vej, og jeg kan godt forstå, at de her job er så attraktive, siger Claus Larsen.

60 vil være kontorassistent

Svendborg Friplejehjem har fået i alt 310 ansøgere til de 40 nye job, og de første samtaler blev gennemført i går.

Der er 60 ansøgere til et enkelt job som kontorassistent, 38 ansøgere til to stillinger som køkkenassistent, mens 36 har lagt billet ind på jobbet som socialpædagog på plejehjemmet.

Der er også stor interesse for stillingerne i plejen. Der er ni ansøgere til to sygeplejerskestillinger, 49 ansøgere til 19 job som social- og sundhedshjælper og 30 ansøgere til 14 job som social- og sundhedsassistent. Plejestillingerne er opslået i henholdsvis dag-, aften- og nattevagt, og der er enkelte, der har søgt flere stillinger.

Sten Dokkedahl understreger, at alle ansøgere er relevante og velbegrundede.

- Det er meget opløftende for mig, at vi har et felt af så velovervejede ansøgere, som kender vores værdisæt og ved, hvad vi står for. Det tegner virkelig godt, siger han.

Svendborg Friplejehjem drives af Danske Diakonhjem og åbner for de første beboere midt i august.

Kæmpe bunke: 75 ansøgere til et pedeljob

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce