Konservative samler sammen med venstrefløjen flertal for vindmølleprojekt på Tåsinge

Tåsinge: Den borgerlige blok i byrådet i Svendborg er splittet i en sag om opførelsen af to nye vindmøller på det vestlige Tåsinge.

Da sagen blev behandlet på et møde i Økonomiudvalget tirsdag eftermiddag, vendte de konservative ryggen til Venstre og dannede sammen med venstrefløjen et flertal for projektet.

Sagen skal afgøres i byrådet på næste tirsdag den 26. januar, og hvis de tre konservative byrådsmedlemmer ikke vakler, kan de samle sammen med venstrefløjen samle et flertal på 15 af byrådets 29 medlemmer og afgøre sagen.

16 borgere i området har protesteret mod planerne, og det er hensynet til dem, der har splittet den borgerlige blok.

Den konservative gruppeformand Henrik Nielsen vægter dog andre forhold højere en beboerprotesterne.

Han påpeger, at Danmark skal omstille sin energiproduktion til vedvarende energi og at der ved projektet på Tåsinges pilles tre møller ned og opsættes to nye, der producerer væsentligt mere energi.

- Desuden vurderer vi ikke, at de visuelle virkninger har stor betydning, og vi mener heller ikke, at møllerne vil påvirke havørnebestanden i området væsentligt, siger Henrik Nielsen.

Hen understreger også, støjen vil være uændret for langt de fleste beboere i området.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers redaktion i Svendborg, hvor jeg jagter alle former for nyheder. Jeg skriver både til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Er bosat i Svendborg med min familie og uddannet på Danmark Journalisthøjskole i 1994.

Mere om emnet

Se alle
12
Borgmester: Fortryder ja til kæmpevindmøller

Borgmester: Fortryder ja til kæmpevindmøller

Vindmøllesag på Tåsinge: Dispensation skal genbehandles

Vindmøllesag på Tåsinge: Dispensation skal genbehandles

Flere vindmøller kan være på vej på Tåsinge

Flere vindmøller kan være på vej på Tåsinge