Svendborg: Fem konsulenter fra Jobcenter Svendborg er for øjeblikket på vej ud på virksomhedsbesøg i lokalområdet.

250 møder er planlagt, og der kan komme flere til, for man vil gerne besøge alle dem med mere end to ansatte - og dem er der godt 1300 af.

Det overordnede mål er at skaffe 200 nye job.

Men næsten lige så vigtigt er det, at optimere den service, jobcentret kan give virksomhederne, og at finde muligheder for ledige, der har særlige udfordringer ved at passe et job - sociale eller sundhedsmæssige.

Kampagnen er døbt "Få overskud til mere - rekruttering, opkvalificering, fastholdelse".

Overskud for virksomheden på effektiv lønsomhed, overskud til den ledige, der får et lønjob, og overskud til Jobcenter Svendborg, der kan sætte flueben ved endnu et af de mennesker, det er sat i verden for at få ind på arbejdsmarkedet.

Driftchef Erling Melchior Hansen, Jobcenter Svendborg, ser især et potentiale ved de små og mellemstore virksomheder, som nu er på besøgslisten.

- Jeg er ret overbevist om, at mange især mindre virksomheder ikke kender til vores service og de mange forskellige muligheder, vi har for at hjælpe dem, siger han.

- Vi tror, at deres hverdag er sådan, at det er os, der skal kontakte dem og ikke omvendt. De har ikke tiden til at sætte sig ind i en stor stak papirer for at få overblik over vores tilbud, og derfor ringer de ikke til os. Derfor er det bedre, at vi koncentrerer os om lige netop deres behov.

- For det er hos de små virksomheder, vi oplever mest vækst, så chancen for at få skaffe job til en borger er lige så stor et lille sted som et stort, siger Erling Melchior Hansen.

Jobcenterets tilbud er gratis for virksomhederne. Konsulenterne i lokalerne på Centrumpladsen kan for eksempel være behjælpelig med at finde ud af, hvordan et stillingsopslag skal se ud for at målrette det rigtige match for virksomheden.

Eller hjælpe på vej i den jungle, det kan være at finde de helt rigtige uddannelsesmuligheder til specifikke behov.

Og har virksomheden en medarbejder med en langtidssygemelding, kan jobcentret hurtigt finde løsninger, der kan hjælpe medarbejderen til at bevare en tilknytning til jobbet.

Erling Melchior Hansen tror, at det grundige arbejde, som konsulenterne nu er i gang med, vil skabe gode resultater til gavn for alle.

- Vi bliver i hvert fald taget godt imod alle steder. De første 250 virksomheder får vi besøgt i løbet af de næste uger, og vi forventer, at vi har været hos alle 1300 virksomheder inden årets udgang, siger han.

Simon Neergaard-Holm, chefkonsulent ved Dansk Arbejdsgiverforening roser initiativet.

- Mange har sagt, de vil gerne have en følelse af, at jobcentret kender dem godt og have en klar fornemmelse af, hvem de er. Således at når de henviser en ledig til et job ude i virksomheden, er der sådan set allerede sket den første visitation, hvor man ved, at de to parter passer rigtig godt sammen. Derfor er det en knippelgod ide med den kampagne, jobcentret har sat i gang - og også vældig ambitiøst med det store antal virksomheder, det omfatter. Jeg håber bare, at vores virksomheder tager godt imod jobcentret, når de kommer på besøg, for det er sådan set noget af det, der skal til. Det er lige det, vi har efterlyst.

Også formand for LO Sydfyn Tonni Hansen vender tommelfingeren opad.

- Det er helt rigtigt set af jobcenteret. De skal være derude nu, hvor vi ser et spirende opsving, siger han.

- Det er en super god ide - også for virksomhederne. I stedet for at bruge vikarbureauer, der tit er agressive i deres markedsføring, kan de bruge jobcentret - og det er endda gratis.

  • Gedde_Gitte_(2015)_035

    Af:

    Allround journalist med særligt fokus på krimi og erhverv