Jesper siger farvel til DF: - Til sidst kunne jeg ikke sove om natten

Jesper Larsen meldte sig ind i Dansk Folkeparti for mindre end to år siden. I november blev han valgt til byrådet som debutant på den politiske scene, og nu melder han sig ud af partiet. Foto: Katrine Becher Damkjær

Jesper siger farvel til DF: - Til sidst kunne jeg ikke sove om natten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tonen er så hård og arbejdsmiljøet så elendigt, at Dansk Folkepartis nyvalgte byrådsmedlem, Jesper Larsen, har taget konsekvensen og meldt sig ud af partiet.

Svendborg: 79 dage.

Så længe holdt Dansk Folkepartis nyvalgte byrådsmedlem Jesper Larsen, inden han tirsdag formiddag sendte en mail rundt til partitoppen på Christiansborg, gruppeformand Dorthe Ullemose og lokalformand Jakob Broegaard med en besked om, at han har meldt sig ud af partiet og fortsætter i byrådet som løsgænger.

- Det er dejligt at få det sagt. Det har været turbulent siden valget, og tanken om at melde mig ud har været der siden en måned efter valget, fortæller den 43-årige ambulanceredder, da han åbner døren for at give sin version af den overraskende udmelding og uroen i partiforeningen.

Han meldte sig ind i partiet for mindre end to år siden, og han forlader det nu - nærmest i chok over en særdeles hård tone og et arbejdsmiljø, som han ikke længere vil udsætte sig selv for.

- Jeg er blevet chokeret gang på gang, og til sidste kunne jeg ikke være i det mere. Man skal ikke have det dårligt med at gå på arbejde. Hvis man får mavepine af det og ikke kan sove om natten, så må man reagere, og det er det, som jeg har gjort nu, siger Jesper Larsen.

Blå bog
Jesper Larsen er 43 år, ambulanceredder og plejefar.

Han stillede ved valget i november for første gang op til byrådsvalget.

Han stod nummer tre på Dansk Folkepartis liste og kom i byrådet med 196 personlige stemmer.

Han er vokset op i et hjem, hvor der blev talt politik hen over køkkenbordet. Hans far, Mogens Larsen, sad i omkring en snes år i kommunalbestyrelsen i Gudme, valgt for Venstre.
Jesper Larsen meldte sig ind i Dansk Folkeparti for mindre end to år siden. I november blev han valgt til byrådet som debutant på den politiske scene, og nu melder han sig ud af partiet. Foto: Katrine Becher Damkjær
Jesper Larsen meldte sig ind i Dansk Folkeparti for mindre end to år siden. I november blev han valgt til byrådet som debutant på den politiske scene, og nu melder han sig ud af partiet. Foto: Katrine Becher Damkjær

Voldsom og brovtende

Det er samarbejdet med formanden for Dansk Folkepartis lokalafdeling i Svendborg, Jakob Broegaard, der har fået Jesper Larsen til at melde sig ud af partiet.

- Han har et sprogbrug, som jeg aldrig tidligere har oplevet, og han har en attitude, som jeg slet ikke kender til. Og jeg kan ikke se, at det bliver ændret, når der lige er sat en ny bestyrelse, hvor nogle er blevet genvalgt for to år. Jeg kan ikke se, at det skulle ændre sig, og når jeg ikke kan være i det miljø, så er jeg nødt til at gå, siger Jesper Larsen.

Hvad er det, Jakob Broegaard gør, som får dig til at gå?

- Verbalt og udtryksmæssigt virker han bare voldsom og brovtende på en måde, hvor jeg ikke kan være med længere. Han truer hele tiden med at gå, han har en meget hård attitude, og giver kontant besked om, at vi skal rette ind, basta! Det præger os langt ind i byrådsgruppen og giver dårligt arbejdsmiljø, som betyder, at vi ikke kan udrette noget, siger Jesper Larsen.

Han fortæller, at lokalformanden lige efter valget, meddelte, at han var var fratrådt. Det skete, da de fire nyvalgte byrådsmedlemmer var i åben mediekamp om en række udvalgsposter.

- Jeg ringede til ham, og her fortalte han, at han ikke længere var medlem af partiet, at han intet ville have med mig eller andre fra partiet at gøre, og at vi aldrig skulle kontakte ham mere, fortæller Jesper Larsen.

Alligevel sendte Broegaard en indkaldelse ud til en generalforsamling, som om intet var hændt. Den manøvre havde Jesper Larsen og byrådskollegaen Morten S. Petersen bedt om en forklaring på ved et møde senere i denne uge, men det blev aflyst.

Jesper Larsen tvivler dog på, at mødet ville have ændret noget.

- Jakob havde på forhånd meddelt, at han ikke vil tale om fortiden, og at han straks ville forlade mødet, hvis vi spurgte til det, fortæller Jesper Larsen.

Jesper Larsen har meldt sig ud af Dansk Folkeparti i Svendborg. Foto: Katrine Becher Damkjær
Jesper Larsen på dagen for sin udmeldelse. Foto: Katrine Becher Damkjær

En mørk dør

Den nyvalgte politiker fortæller, at han igennem længere tid har forsøgt at finde en løsning på de interne problemer i DF-baglandet. Han har erfaring både som tillidsmand og arbejdsmiljørepræsentant, og han har også flere gange været bisidder for borgere, der har det svært.

- Jeg har forsøgt at mægle og være løsningsorienteret. Jeg har været den, der bedst har kunnet kommunikere med alle, jeg har mæglet i byrådsgruppen, men mine ressourcer er opbrugt, og jeg kommer ingen vegne, siger han.

- Normalt er jeg god til at finde løsninger, men jeg kan ikke finde en løsning her. Her er jeg havnet ved en mørk dør. Og jeg har det sådan, at man skal huske at stoppe op og nyde livet. Havde det her foregået på en arbejdsplads, så havde jeg været nødt til at sige op og finde et andet job.

Hvad vil du svare dem, som vil sige, at du ikke engang holdt i 100 dage?

- Jeg kan sagtens tåle modgang, men det her er kommet for vidt. Jeg har stået i masser af hårde forhandlinger som tillidsmand og arbejdsmiljørepræsentant, men her har vi en syg kultur. Og når jeg taler fortroligt med familie og venner, så får jeg det råd, at det her er derhenne, hvor jeg skal træffe et valg, og for mig her det det rigtige at melde mig ud.

Hvad er det for en syg kultur, du taler om?

- Det er en debatform, som er meget hård. Der bliver skrevet meget hårdt til hinanden, og man lukker ned for hinanden på Facebook.

Toppen har svigtet

Jesper Larsen fortæller, at han har haft et godt samarbejde med partiets gruppeformand i Svendborg, Dorthe Ullemose.

Han mener, at organisationsfolkene i partitoppen på Christiansborg har svigtet, og han understreger, at de kender problemerne fra Svendborg i detaljer.

- Det er partikontoret på Christiansborg, der bestemmer, men de er kun interesserede i løsninger, der kan skabe hurtig ro - nu og her. Det løser bare ikke de virkelige problemer. Det er forbandet ærgerligt, at det er kommet hertil, siger Jesper Larsen.

Lokalformand Jakob Broegaard har afvist at kommentere sagen. Læs svaret her.

Jesper siger farvel til DF: - Til sidst kunne jeg ikke sove om natten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce