Jernaldermarkedet i Lundeborg, som foregår henover weeekenden, byder denne gang på legionærer fra Legio VI Victrix og vikingemad, ligesom man kan komme ud at sejle på et rigtigt vikingeskib.

Lundeborg: Engang var det landets største handelsplads. Nu til dags er der dog ret så stille på strandengen ved Tange Å.

Én weekend om året bliver pladsen imidlertid kasket adskillige år tilbage i tiden og fyldt op med alt lige fra gladiatorer, romerske legionærer til handlende. Det sker, når der er Lundeborg Jernaldermarked, som foregår henover weekenden.

Meget er som det plejer for jernaldermarkedet, hvor der igen i år er mulighed for at komme på sejltur med et rigtigt vikingeskib. Ligesom sidst vil der desuden være fokus på ny nordisk vikingemad og på at give de besøgende en god smagsoplevelse.

Det fortæller Andreas C. Møller Jensen, der er formand for Lundeborg Jernaldermarked.

- Det giver os muligheden for at koble mad, historie og oplevelse sammen, siger han.

Som andre år har man inviteret de romerske legionærer fra Legio VI Victrx til jernaldermarkedet i Lundeborg for at fortælle om det romerske militær, udstyr og kampformationer, som nok er en kende mere komplicerede end dem, vi kender fra Asterix-tegnefilmene.

Tæt på jernalderen

I år får gæsterne fin mulighed for at komme helt tæt på jernalderen og blive ført gennem den tidlige vikingetid af museumsinspektør Per O. Thomsen fra Svendborg Museum. Han kommer og fortæller alle interesserede, hvordan en markedsplads fra jernalderen ser ud, ligesom der vil være guidede rundvisninger i området på begge markedets dage.

Besøgende vil desuden kunne gøre sig en god handel på markedet, hvor der blandt andet er boder, som sælger skind, horn og andre tidstypiske produkter.

Det er både lørdag den 16. og søndag den 17. juli, at Lundeborg Jernaldermarked finder sted.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er lokaljournalist på Fyns Amts Avis' Svendborg-redaktion, hvor jeg beskæftiger mig med alle områder af lokalstoffet. Jeg er uddannet fra Roskilde Universitet, hvor jeg har en Cand.Comm med speciale i Journalistik. Jeg har været ansat på Fyns Amts Avis siden 2011 og har en fortid som praktikant på Fyens Stiftstidende, hvor jeg var på Nordfyns lokalredaktion og sportsredaktionen.