Jernaldermarked har stor opbakning

Allerede det første år, i 2006, trak Lundeborg Jernaldermarked mange mennesker.
Foto: Jørgen Outzen

Jernaldermarked har stor opbakning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunens PR-udvalg er indstillet på at bevilge 65.000 kroner til næste års marked, og politikerne tager stilling til ansøgningen i dag

nGUDME: Efter to år med succes kan Lundeborg Jernaldermarked nu håbe på at komme på den kommunale "finanslov". Markedet er så vigtig en begivenhed, at kommunens PR-udvalg er indstillet på at bevilge 65.000 kroner til en gentagelse næste år. Politikerne i økonomiudvalget tager stilling til ansøgningen på et møde i dag.

Bag markedet på den gamle handelsplads ved udløbet af Tange å i Lundeborg står den 21-årige historiestuderende Andreas Møller Jensen fra Odense. Og det flotte marked med kæmpende vikinger, handelsboder og et rigtigt vikingeskib er ikke gået upåagtet hen - heller ikke inde i Svendborg. Sidste år fandt politikerne således 20.000 kroner til at støtte markedet.

Med indstillingen fra PR-udvalget vil denne støtte blive mere end tredoblet samtidig med, at jernaldermarkedet kommer med på planen over væsentlige "PR- og markedsføringsaktiviteter", som bør nyde kommunal støtte.

Skræmmende vikinger

Svendborgs turistchef Carsten V. Nielsen er med, når listen over støtteværdige arrangementer forelægges for politikerne i dag. Og han er ikke i tvivl om, at Lundeborg Jernaldermarked fortjener den kommunale håndsrækning. Det er dyrt at sætte det store skue op.

I år, hvor markedet blev afviklet i weekenden 14.-15. juli, sås bl.a. aktører fra krigergruppen Odd i skræmmende naturtro vikingekamp, hvor der virkelig blev gået til stålet. Desuden deltog flere vikingegrupper med gamle håndværk og boder, hvor alskens varer blev falbudt.

Og både lørdag og søndag var der mulighed for at sejle på rigtig vikingesejlads med "Lindheim Sunds" fra Ollerup Frie Lærerskole.

Alt dette lader sig kun gøre med støtte fra en lang række sponsorer. De 65.000 kroner fra Svendborg Kommunens PR-midler vil derfor falde på et tørt sted - hvis altså politikerne nikker ja til bevillingen.

Lundeborg Jernaldermarked gennemføres igen i 2008 i den tredje weekend af juli.

Jernaldermarked har stor opbakning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce