Jagten på planere starter igen

Når en speedbåd planer, løfter den sig fri af vandet. Det er bl.a. det, som er ulovligt efter Svendborg Politis lokale sejlladsreglement for Svendborgsund.
Foto: ole friis

Jagten på planere starter igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nederlag til to sydfynske speedbådsejlere i Østre Landsret - politiets bøde på 1500 kroner står ved magt

SVENDBORG: Det sydfynske oprør mod politiets fartkontroller og bøder til søs led skibbrud i går.

I modsætning til Byretten i Svendborg fandt Østre Landsret nemlig, at de to hurtigtsejlende motorbådsskippere Allan Knud Rasmussen og John Nielsen bør tildeles bøde på 1500 kroner for planing i Svendborgsund.

Skulle de forsat vælge ikke at betale bøden, er forvandlingsstraffen seks dages fængsel. Allan Knud Rasmussen og John Nielsen skal desuden betale sagens omkostninger.

Hermed har Fyns Politi fået den længe ventede afklaring.

Ifølge vicepolitikommissær Palle Pedersen, Fyns Politi i Svendborg, har en halv snes sager samlet støv på politigården på Tvedvej siden den opsigtsvækkende frifindelse i Byretten. De vil nu blive sendt i Retten.

Siden har politiet desuden foretaget endnu et par fartkontroller til søs og noteret yderligere et par planingssyndere. Men først, når politiets jurister giver grønt lys, bliver disse uafklarede mellemværender gjort op.

- Og så er der nok heller ingen tvivl om, at vi igen vil gøre noget mere ud af fartkontrollerne til søs. Det er ikke den store indsats, vi har ydet på det område siden Byrettens dom, siger Palle Pedersen.

Advokat er stadig uenig

Det var i går ikke muligt at vriste dommens præmisser ud af Østre Landsret. Heller ikke Allan Knud Rasmussens forsvarer, advokat Palle Petersen, Svendborg, ved endnu, hvorfor hans klient tabte sagen.

- Men jeg kan jo gætte på, at Østre Landsret har lagt vægt på det historiske forløb, nemlig at den slags sejladsreglementer, som vi kender fra Svendborgsund, har været benyttet af politiet i mange år, siger Palle Petersen.

Men efter Svendborg-advokatens opfattelse bliver de ikke mere lovlige af den grund. Han mener stadig, at politiet ikke kan udøve permanent lovgivning for det farvand, hvor også international skibstrafik har adgang.

Skuffet over dom

Advokaten og hans klient Allan Knud Rasmussen har mulighed for at anmode Procesbevillingsnævnet om tilladelse til at føre sagen videre til Højesteret. Men den slags ansøgninger lider tit en krank skæbne.

- Og 1500 kroner er jo ikke et stort beløb. Når min klient skal betale sagens omkostninger, står de pludselig i grelt misforhold til bøden, siger Palle Petersen.

Han erkender, at han er skuffet over Landsrettens dom.

- Vi har kæmpet hårdt for en sag, som vi troede på. Og så er dommen naturligvis en spand koldt vand i hovedet, selv om jeg naturligvis også havde mine tvivl, siger advokat Palle Petersen.

Jagten på planere starter igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce