Intet er sket med et år gammel klage


Intet er sket med et år gammel klage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Virksomhedsbidrag: For anden gang har kommunen udsendt girokort. Statsamtet har efter et år endnu ikke set på klagen over ordningen

SVENDBORG: Hastværk er ikke det, der præger Statsamtet for Sønderjylland og Fyn. Det er et år siden, landmand Niels Højte Hansen klagede til Statsamtets tilsynråd over Svendborg Kommune. Endnu er intet sket. Klagen er end ikke under behandling.

- Det er meget utilfredsstillende. Der er gået et år, og de har ikke engang set på klagen, siger en vred Niels Højte Hansen.

Niels Højte Hansen klagede i september sidste år til Tilsynsrådet. Dengang havde han netop fået en opkrævning fra kommunen på det nyindførte såkaldte virksomhedsbidrag - også kaldet en affaldsafgift.

Han betalte opkrævningen for et år siden. Men samtidig sendte han en klage til Tilsynsrådet.

Ny opkrævning

Fra Tilsynsrådet har han intet hørt i det år, der er gået. Det har han til gengæld fra kommunen. Forleden fik han en ny opkrævning - for det næste år. En opkrævning på 4500 kroner.

Niels Højte Hansen var ikke den eneste, der var utilfreds, da et flertal af Svendborgs politikere indførte det såkaldte virksomhedsbidrag.Mange virksomheder protesterede - men har ventet på at se resultatet af klagen til Tilsynsrådet.

I mellemtiden har kommunen nu udsendt opkrævningen for år to med den nye ordning.

Opkrævningen er sendt til 2634 virksomheder.

Intet sket

Før udsendelsen af opkrævningerne har Svendborg Kommunes Renovation og Genbrug forespurgt Statsamtet Sønderjylland "om der arbejdes med klagesagen om virksomhedsbidraget", som det udtrykkes i dagsordenen for næste møde i Udvalget for Teknik og Miljø.

"Statsamtet har endnu ikke påbegyndt sagsbehandlingen af klagesagen", konstateres det kort og klart.

-Jeg har rykket hver tredje måned, men der sker åbenbart ikke noget, konstaterer Niels Højte Hansen.

Politisk modstander

Niels Højte Hansen er siden klagen blevet formand for Venstre i Svendborg. Venstre var det eneste parti i byrådet, som gik imod indførelsen af det såkaldte virksomhedsbidrag.

- Nu er der sendt nye girokort ud. Det viser da noget om politisk sløvhed, at man slet ikke vurderer ordningen igen. Men sådan er det ofte med den slags ordninger. Når først girokortene er indført, er de svære at afskaffe igen, siger Niels Højte Hansen.

Han er først og fremmest harm over, at Tilsynarådet efter et år endnu ikke har så meget som kigget på klagen.

Men derudover er han fortsat stærk politisk modstander af den et år gamle ordning - som han kalder en kollektiv affaldsbetalingsordning.

- Jeg mener, at det er dem, der belaster os med affald, der skal betale. Jeg troede egentlig også, at det var den ordning, den anden side i byrådet gik ind for. At det er forureneren, der skal betale, siger Niels Højte Hansen.

Intet er sket med et år gammel klage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce