Intet energitilskud til Tåsinge-vindmøller

Der er igen skabt usikkerhed om økonomien bag de to Skiftekærmøller, efter at Energistyrelsen har besluttet ikke at udbetale tilskud til møllerne. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Intet energitilskud til Tåsinge-vindmøller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Energistyrelsen afviser at give tilskud til nyopførte Skiftekærmøller. Den ene mølle blev ifølge styrelsen tilsluttet for sent til det kollektive elforsyningsnet, mens tilskuddet til den anden mølle holdes tilbage, indtil plangrundlaget er på plads.

Tåsinge: Økonomien bag de to nyopførte såkaldte Skiftekær-møller på det vestlige Tåsinge er i fare for at havarere.

Det sker efter, at Energistyrelsen har afvist at give offentligt tilskud til den ene af møllerne, mens tilskuddet til den anden mølle foreløbig er suspenderet. Det skriver TV2 Fyn.

Energistyrelsen har ifølge tv-stationen truffet beslutningen om ikke at tildele tilskud til de to møller, fordi de er opstillet ulovligt.

Beslutningen i Energistyrelsen er en udløber af en beslutning fra Svendborg Kommune om ikke at lave en undersøgelse af de to møllers indvirkning på miljøet - en såkaldt VVM-undersøgelse.

Den beslutning betød, at Miljø- og Fødevareklagenævnet i december 2017 ophævede kommunens juridiske grundlag for opførelsen af vindmøllerne og bad Svendborg Kommune starte forfra med udarbejdelsen af en lokalplan.

Energistyrelsens beslutning betyder ifølge TV2 Fyn, at den ene at vindmøllerne - dén, der er opstillet på Søren Lolks Vej 2 - slet ikke er berettiget til at få tilskud, fordi den ikke var tilsluttet det kollektive elforsyningsnet inden skæringsdatoen 20. februar 2018.

Den anden mølle, der er opstillet på Knasterhovvej 23, var i følge styrelsen tilsluttet nettet på skæringsdagen og ser ud til at kunne få tilskud, men Energistyrelsen har besluttet at beholde pengene, indtil der er et lovligt plangrundlag for driften af møllen. Om det nogensinde vil lykkes, er endnu uvist.

Vindmølleejernes advokat skal nu undersøge muligheden for at klage over Energistyrelsens afgørelse. Den ene af mølleejerne, Peter Rasmussen, siger til TV2 Fyn, at det sidste ord ikke er sagt i sagen.

- Hvis tilskuddet ikke kommer, vil det have økonomiske konsekvenser. Men det kommer. Bare rolig, siger Peter Rasmussen til TV2 Fyn.

Intet energitilskud til Tåsinge-vindmøller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce