Integration: Samarbejde skal sende flygtningebørn til fodbold

Svendborg Kommune indgår samarbejde med Dansk Flygtningehjælp. Målet er at få flere flygtningebørn ud i foreningerne. Arkivfoto: Jørgen Outzen.

Integration: Samarbejde skal sende flygtningebørn til fodbold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Som led i bedre integration indgår Svendborg Kommune samarbejdsaftale med Dansk Flygtningehjælp for at få flere flygtningebørn til at gå til fodbold, håndbold eller andre fritidsinteresser i kommunens foreninger.

Svendborg: Dansk Flygtningehjælp og Svendborg Kommune indgår samarbejdsaftale for at få flere flygtningebørn til at melde sig ind i kommunens foreningsliv.

For går man til fodbold, håndbold, bueskydning eller noget helt fjerde, møder man danske børn og voksne, taler med dem og interagerer. Kort sagt: integrerer.

Det er i hvert fald logikken bag samarbejdsaftalen, som politikerne i Kultur- og Fritidsudvalget mandag nikker endeligt til.

Formand Lars Erik Hornemann (V) siger:

- Det er jo en måde at blive integreret på, at vi giver bedre mulighed for at man sammen med danske børn kan deltage i foreningslivet, og at de får nogle aktiviteter efter skole, siger han.

Giver mening

I nogle tilfælde er barrieren for flygtningebørn, at deres forældre ikke har råd til at betale kontingent til den lokale fodboldklub. Men i sådanne tilfælde har Svendborg kommune en fritidspasordning - der i øvrigt gælder for alle - hvormed kommunen betaler kontingentet.

- For det skal jo helst ikke stå i vejen, at forældrene ikke har råd eller tradition for at sende deres børn til fritidsaktiviteter, lyder det fra Hornemann.

Han er ikke i tvivl om, at samarbejdsaftalen i kombination med fritidspasordningen giver mening.

- Samarbejdsaftalen har jo været behandlet i Integrationsrådet, der indstiller, at vi går ind i aftalen, og det lytter jeg meget til. Jeg har jo selv siddet i Integrationsrådet, og jeg ved, at nogle af de her ting, rent faktisk flytter noget. Jo mere vi kan få nogle af de her børn ind i foreningslivet, jo mere tror jeg, at vi kan få lagt sporene til at de her børn bliver en mere aktiv del af det danske samfund.

Integration: Samarbejde skal sende flygtningebørn til fodbold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce