Ingen taburetter sparkes væk


Ingen taburetter sparkes væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I Svendborg vil der - i modsætning til mange andre steder - ikke blive skåret i antallet af byrådsmedlemmer

SVENDBORG: I modsætning til Langeland og flere andre fynske kommuner vil der ikke blive skåret ned på antallet af byrådsmedlemmer i Svendborg. Ikke i denne omgang i hvert fald.

Tidligst om fem år - mener borgmester Lars Erik Hornemann (V) - kan det komme på tale at skære antallet af byrådsmedlemmer ned.

I byrådspolitikernes arbejde med at strikke et budget sammen er de ellers blevet præsenteret for et forslag om at skære ned fra 29 til 25 medlemmer. Det vil kunne realiseres fra 1. januar 2010, hvor et nyt byråd træder til efter det valg, som skal holdes i november 2009.

- Hvis der skal skæres ned på antallet, så er det i hvert fald ikke det rigtige tidspunkt at gøre det på, siger borgmes-ter Lars Erik Hornemann (V).

100.000 kr. pr. medlem

Og den socialdemokratiske gruppeformand, Curt Sørensen, er enig - også ved kommunalvalget næste år skal der vælges 29 byrådsmedlemmer, mener han. Han ser dog gerne, at der bliver taget hul på en diskussion om antallet af byrådsmedlemmer.

- Men ikke kun ud fra en snæver økonomisk synsvinkel. Det er også et spørgsmål om demokrati og borgernes mulighed for at føle sig repræsenteret, siger Curt Sørensen.

Kommunekassen kan spare 100.000 kroner årligt pr. byrådsmedlem, der spares væk.

Men Lars Erik Hornemann mener heller ikke, det er nok at se på økonomien.

- Vi er stadig i en fase, hvor det handler om at få den nye store kommune til at hænge sammen. En risiko ved at skære ned i antallet af byrådsmedlemmer er, at grupper eller områder i kommunen ikke længere vil føle sig repræsenteret, siger han.

Når hverken V eller S vil skære i antallet af byrådsmedlemmer, så er det helt sikkert, at der også næste gang skal vælges 29.

I en kommune af Svendborgs størrelse skal byrådet bestå af mellem 31 og 21 medlemmer.

Den mindre Langeland Kommune behøver ikke at have så mange byrådsmedlemmer. Og den har da også allerede besluttet at skære antallet ned fra 25 til 15.

Uenighed vigtig

I Svendborg ville Arne Ebsen, Tværsocialisterne, ikke have opnået valg - hvis det nuværende byråd kun havde været på 25 medlemmer.

Han er imod at skære ned på antallet af byrådsmedlemmer.

- Det vil ramme mangfoldigheden i Byrådet. Og husk lige på, at ved sammenlægningen af de tre kommuner reducerede vi faktisk fra 51 til 29 byrådsmedlemmer, siger Arne Ebsen.

I øvrigt er han stærkt uenig i det argument for en nedskæring i antallet af byrådsmedlemmer, der går på, at et byråd mere skal fungere som en professionel bestyrelse i erhvervslivet.

- Man kan simpelthen ikke sidestille de to ting. Vi er som politikere faktisk valgt til at være uenige, siger Arne Ebsen.

Ingen taburetter sparkes væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce