Det er ikke lykkedes at hindre opsigelsen af 19 ansatte på Svendborg-virksomheden Notox.

De obligatoriske forhandlinger med medarbejderne på det snart lukkede Notox i Svendborg blev afsluttet tirsdag, og de forhindrede ikke de varslede opsigelser, som de 19 medarbejdere måtte tage imod efterfølgende.

Virksomheden står ikke til at redde, og beslutningen om at lukke ned blev, som meddelt Fondsbørsen, endeligt taget. Ordremængden er så lav, at direktionen nemt kan overskue det, der mangler at blive leveret, og forventningen er, at alt er lukket og slukket i andet kvartal.

Det oplyser administrerende direktør i SBS-koncernen, som Notox er en del af, Mads Bonde.

Han glæder sig dog over, at det sandsynligvis bliver muligt at ansætte nogle af de fyrede medarbejdere i søsterdivisionen SBS Friction.

- Men det bliver desværre ikke alle 19. Der vil være nogle, som vi bliver nødt til at sige farvel til, siger han.

- Jeg tror og håber, de fyrede vil få nemt ved at finde et andet job. De er meget dygtige og vil helt sikkert være et aktiv for en anden virksomhed med deres specielle kompetencer og rutine.

Ulven kom

Mads Bonde fortæller også, at medarbejderne har taget nyheden om lukningen pænt.

- Der har selvfølgelig været en latent frygt for det i årevis, fordi Notox hele tiden har været en underskudsforretning. Men når så ulven alligevel kommer, er det ikke så sjovt. Men jeg synes, de har taget det pænt, og jeg tror, at når de lige får sundet sig, så føles det ikke som den store overraskelse alligevel.

- Men sjovt er det ikke for nogen, siger direktøren, der sammen med direktionen har gjort sig store overvejelser, inden beslutningen blev truffet.

- Der er ikke marked tilbage. Vi har forsøgt alt, men vi må konstatere, at trods en kompetent organisation og et godt produkt, så er det ikke muligt at tjene penge.

- Vi kunne så vælge at investere i en forædling af produktet eller en udvikling af et helt nyt produkt, men vi tabte altså ni millioner kroner sidste år ... så det giver ikke mening at forfølge en ny drøm.

- Vi vil ikke kaste gode penge efter dårlige - det er vi afklaret om. Tallene taler for sig selv, siger Mads Bonde.

Nu skal bygninger og inventar sælges

Han kan til gengæld fortælle, at SBS' kerneaktivitet kører godt og stabilt.

- Det er værd at understrege, at både Automotive og Friction kører godt og egentlig er helt upåvirket af lukningen af Notox, siger han.

Det på trods af, at koncernen må æde en kæmpe nedskrivning efter lukningen på 160 millioner kroner.

- Men det er jo ikke cash, vi taler om, og vi har bankerne i ryggen, siger han.

Næste trin er at få solgt Notox - på den ene eller anden måde.

- Den har jo været til salg i flere år, men det er svært. Så vi er indstillet på at sælge bygninger og inventar i enkeltaktiver. Den proces går i gang nu, fortæller direktøren.

SBS, som er børsnoteret, kommer med sit årsregnskab for 2015 sidst på måneden, og deri vil Notox stadig figurere. Med lukning og nedskrivning forventer ledelsen sundere regnskaber fremover.

  • Gedde_Gitte_(2015)_035

    Af:

    Allround journalist med særligt fokus på krimi og erhverv

Mere om emnet

Se alle
Bremsefabrik: Flot drift og kæmpe nedskrivning

Bremsefabrik: Flot drift og kæmpe nedskrivning

Svendborg-firma lukker og taber en formue

Svendborg-firma lukker og taber en formue