Ingen kommunale kroner til katastrofeofrene i Asien


Ingen kommunale kroner til katastrofeofrene i Asien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

NEJ TAK: Rudkøbing kommune står alene med at give penge til flodbølgeofrene

SYDFYN: Det er ikke en kommunal opgave.

Sådan lyder det gennemgående svar fra en række af de sydfynske borgmestre på den opfordring, som de har fået fra Rudkøbing-borgmester Johan Norden, om at give kommunale skattekroner til hjælp til ofrene for flodbølgen i Asien.

Selv om alle borgmestrene har sympati for tankerne, mener de på den anden side ikke, at det er en opgave, som skatteydernes penge skal bruges til.

- Vi vil se på sagen på vores økonomiudvalgsmøde på mandag.Men jeg har svært ved at forestille mig, at vi kan finde penge til det. Det er jo ikke noget, vi har lagt ind i budgettet. Og der bliver under ingen omstændigheder tale om at give 10 kr. pr. indbygger, som Rudkøbing har besluttet, lyder det fra Knud Erik Gether, borgmester i Sydlangeland kommune.

Hvis kommunen skal yde penge, bliver det i størrelsesordenen en-to kroner pr. indbygger.

Samme holdning har hans kollega i Egebjerg, Mogens Johansen.

- Jeg har stor sympati for idéen. Og vi vil også se på sagen på vores økonomiudvalgsmøde. Men mit udgangspunkt er et nej. Jeg er bange for, at det kan skabe præcedens. Hvis vi siger ja til denne sag, vil vi også med lige så stor ret skulle yde penge til ofrene for sultkatastrofen i Darfur-provinsen i Sudan, eller når der sker naturkatastrofer andre steder i verden, siger Mogens Johansen.

Et rungende nej

Hos borgmester Jørgen Henningsen,Svendborg, er holdningen krystalklar.

Et rungende nej til at give penge.

- Det er primært en national opgave, sekundært en opgave for den enkelte borger. Jeg ville aldrig bruge kommunale skattekroner på et sådant projekt. Men til gengæld ville jeg til enhver tid anbefale kommunens borgere selv at yde støtte, hvis de fandt det relevant, siger Jørgen Henningsen.

På Ærø tilhører den konservative borgmester i Marstal Karsten Landro også nej-holdet.

- Det er ikke en kommunal opgave at føre udenrigspolitik. Derfor er det heller ikke vores opgave at give penge til den forfærdelige katastrofe i Sydøstasien. Staten har besluttet at give penge. Dermed har borgerne i Marstal også ydet deres bidrag via skattekroner til staten. Så skal vi ikke bruge de kommunale skattekroner, fastslår Karsten Landro.

- Det er op til den enkelte borger selv at yde støtte. Så vi giver ikke penge fra kommunens side, siger borgmester Lars Erik Hornemann, Gudme kommune.

Kommunernes Landsforenings holdning er, at det ikke er en kommunal opgave at yde penge i forbindelse med naturkatastrofer i udlandet.

Ingen kommunale kroner til katastrofeofrene i Asien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce