Flertal i Folketinget har afskaffet ny barselsfond, og det koster Tåsingefrisør over 50.000 kroner

Tåsinge: Der var ingen hjælp at hente for Signe Dam, indehaver af Frisørgården midt på Tåsinge, da politikerne i Folketinget torsdag skulle afgøre skæbnen for en ny barselsfond for selvstændige.

Det borgerlige flertal bestående af Dansk Folkeparti, Venstre, Konservative og Liberal Alliance besluttede at nedlægge ordningen, som den tidligere regering stod bag, og som trådte i kraft så sent som 1. oktober 2015.

Fyns Amts Avis har tidligere fortalt om Signe Dam og andre selvstændiges situation, hvis barselsfonden blev nedlagt. Og i går skete det så. Beslutningen på Christiansborg koster Signe Dam over 50.000 kroner fra barselsfonden. Hun har termin 1. maj, og ordningen stopper 1. april.

- Det betyder, at jeg bliver sat i gæld ligesom første gang, vi fik et barn. Der er nogle omkostninger ved at lukke min forretning ned, men babyen er i maven, og babyen skal ud, siger Signe Dam.

Hun kan nu få 16.764 kroner om måneden i dagpenge under sin barselsorlov, mens hun med barselsfonden kunne få et supplement på 7981 kroner om måneden.

- Vi har en blå regering, som har sagt, at den vil hjælpe de selvstændige, men det er åbenbart kun de store og ikke se små, den tænker på, siger Signe Dam.

De borgerlige partier har nedlagt ordningen, fordi det har vist sig, at den ikke hænger sammen økonomisk.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers redaktion i Svendborg, hvor jeg jagter alle former for nyheder. Jeg skriver både til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Er bosat i Svendborg med min familie og uddannet på Danmark Journalisthøjskole i 1994.