Ingen afklaring for brandtomt

Brandtomten Krøyers Stræde 1 får lov at ligge urørt i mindst nogle måneder endnu, før det besluttes, hvad der skal ske på grunden.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Ingen afklaring for brandtomt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svendborg: Brandtomten Krøyers Stræde 1 får lov at ligge urørt i mindst nogle måneder endnu, før det besluttes, hvad der skal ske på grunden.

Det afgjorde Kulturarvsstyrelsen forleden, da dets høringsorgan Det Særlige Bygningssyn holdt møde, skriver Fyns Amts Avis.

Det smukke bindingsværkshus på Krøyers Stræde 1 var fredet, men blev raseret ved en voldsom, påsat brand den 27. december.

Derfor skal Kulturarvsstyrelsen nu afgøre, om man vil kræve bygningen genopført på grund af fredningen eller af-frede bygningen, så der kan bygges andet på stedet.

Denne proces vil imidlertid vare længe.

Først skal indstillinger lægges ud to-tre uger på styrelsens hjemmeside, herefter skal der foretages en høringsrunde. Til sidst har styrelsen selv nogle måneders sagsbehandlingstid før en endelig afgørelse.

I denne uge blev en formodet gerningsmand anholdt og fængslet mistænkt for at have påsat branden, der også raserede ejendommen Møllergade 22-26, hvor tøjforretningen Nielsens har til huse.

Branden blev påsat i lægeklinikken på 1. sal i Møllergade samt i en port til Krøyers Stræde-bygningen.

Den fængslede nægter sig skyldig, men har haft svært ved at forklare, hvordan en hue med hans dna er havnet i lægeklinikken. (ds)

Ingen afklaring for brandtomt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce