Indvies af statsministeren: Nyt Industrilab åbner i Svendborg

Direktør for Svendborg Erhvervsskole og Gymnasier, Allan Kruse, glæder sig over, at statsministeren har takket ja til invitationen om at være med til indvielsen af det nye Industrilab på skolen. Arkivfoto: Tim K. Jensen.

Indvies af statsministeren: Nyt Industrilab åbner i Svendborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har takket ja til invitationen om at forestå indvielsen af det nye Industrilab på Svendborg Erhvervsskole og Gymnasier.

Svendborg: Der kommer fint besøg, når Svendborg Erhvervsskole og Gymnasier skal indvie det nye Industrilab i lokalerne på Porthusvej i Svendborg.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har således takket ja til invitationen om at være med til indvielsen den 5. november, og det glæder direktør for Svendborg Erhvervsskole og Gymnasier, Allan Kruse.

- Det er fantastisk, at statsministeren kommer og giver det her opmærksomhed. Det tolker jeg som en blåstempling af det samarbejde, vi har haft med både kommunen og erhvervslivet for at få promoveret uddannelsen og indkøbt maskiner. Det er glædeligt, at samarbejdet har båret frugt, som vi ser nu, hvor åbningen er så tæt på, siger Allan Kruse, der suppleres af erhvervsuddannelseschef på skolen, Rikke Søgren Raisa.

- Det er skønt, at statsministeren med sit besøg viser, at det her er vigtigt. Ikke kun vigtigt for skolen, men også for de unge, for virksomhederne, for Sydfyn og for hele Danmark. Vi viser, at vi rent faktisk kan uddanne nogle dygtige, unge mennesker. Så hele den opmærksomhed og statsministerens interesse er fantastisk, siger Rikke Søgren Raisa.

Det nye industrilab
Det er C.C. Jensen, der sammen med Industrien Sydfyn har taget initiativ til at investere i maskiner til industriteknikeruddannelsen på Svendborg Erhvervsskole og Gymnasier.De indkøbte maskiner er fire CNC fræse- og drejemaskiner, fordelt på store og små sæt, hvor de store sæt er forberedt til robot. Der er desuden mulighed for, at maskinerne senere kan udbygges. Prisen for de fire maskiner er i alt en million kroner og er betalt af erhvervslivet, Svendborg Kommune og skolen, der hver betaler en tredjedel.

Følgende virksomheder har bidraget til indkøb af maskiner:

C.C. Jensen, SSH Stainless, Bila Svendborg, Rantec, Ceropa, Maskinfabrikken Argos, Lykkegaard A/S, Albjergs Maskintec, Maskinfabrikken.dk og SH Group.

(finn)

Allerede interesse for uddannelsen

Målet med det nye Industrilab, der er et samarbejde mellem lokale virksomheder, Svendborg Kommune og Svendborg Erhvervsskole og Gymnasier, var at få flere til at søge ind på industriteknikeruddannelsen.

Det er lykkedes, for hvor der sidste år ikke var noget hold til at starte på industriteknikeruddannelsen, er der allerede nu seks tilmeldte til næste hold, der starter til januar, og de seks bliver dermed de første til at tage de nye maskiner i brug. Allan Kruse glæder sig over den øgede opmærksomhed, der allerede er kommet og fortæller, at det ikke kun er de unge, der overvejer mulighederne med uddannelsen.

- Der er de unge, der skal til at tage en ungdomsuddannelse, og så har vi også fået henvendelser fra nogle voksne, der drømmer om et karriereskifte. Den opmærksomhed er vi selvfølgelig rigtig glade for, siger han.

Ifølge Rikke Søgren Raisa har især den lokale opbakning ført til, at projektet kan slå dørene op i starten af november.

- Det er utroligt vigtigt med opbakningen fra virksomhederne og kommunen. Uden dem, kunne vi ikke have gjort det. Og det er en vigtig sag, for det er med til at sikre, at vi har et bredt uddannelsesudbud til især de unge her på Sydfyn. Og jo større udbud af uddannelser, jo større er chancerne for, at de unge bliver i lokalområdet til gavn for virksomhederne, siger hun.

Indvies af statsministeren: Nyt Industrilab åbner i Svendborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce