Indtørret ketchup og tomatsovs: Sur smiley og stor bøde til Lidl i Svendborg

Lidl på Mølmarksvej har fået en af de sure smileys, efter besøg fra Fødevarestyrelsen. Foto: Finn Eriksen

Indtørret ketchup og tomatsovs: Sur smiley og stor bøde til Lidl i Svendborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trods en tidligere indskærpelse fandt Fødevarestyrelsens kontrollant indtørret ketchup, tomatsovs og glasur samt gammelt melstøv og krummer i Lidls brødafdeling. Det koster en sur smiley og en bøde på 15.000 kroner til butikken i Svendborg.

Svendborg: Første gang blev det til en indskærpelse, men den havde ingen effekt.

Og nu har Lidl i Svendborg så fået en sur smiley og en bøde på 15.000 kroner af Fødevarestyrelsen.

Kontrollanten var på visit i forretningen på Mølmarksvej 26. juli, og der var bestemt noget at komme efter, kan man udlede af rapporten fra besøget.

Det var den såkaldte bake-off-afdeling, den var gal med.

Det er sektionen, hvor der sælges brød, som er bagt i forretningen, og ifølge rapporten blev der ikke bare fundet mange krummer og meget melstøv, men også indtørret tomatsovs, ketchup og glasur på nogle fletkurve.

Nogle inderkurve skal ganske vist sørge for, at brødet ikke kommer i kontakt med de forurenede områder, men det kom det så alligevel, fordi der var fyldt for meget i kurvene.

Det fremgår også, at personalet ved et tidligere besøg har fået en indskærpelse - som umiddelbart vurderet ikke har haft voldsom effekt.

Og så kan man læse, at de ansatte har forklaret, at de blot har fulgt Lidls procedurer, og at der ser ligesådan ud i kædens øvrige butikker.

"Ja, det er korrekt, at vi har haft en beklagelig sag med vores butik i Svendborg. Vi har haft en god dialog med Fødevarestyrelsen om denne sag, og den er nu afsluttet".
Anders Frydendahl, regionsdirektør i Lidl, i en mail til avisen.
Lidl.  Foto: Ritzau Scanpix / Mathias Fredslund Hansen
Lidl. Foto: Ritzau Scanpix / Mathias Fredslund Hansen

Beklagelig sag

Det er uvist, om de ansatte har ret i dén påstand.

For Lidls presseafdeling oplyste fredag, at regionsdirektør Anders Frydendahl sad i møder hele dagen og derfor ikke havde tid til et interview.

Et skriftlig udtalelse blev det dog til, og den lyder således:

"Ja, det er korrekt, at vi har haft en beklagelig sag med vores butik i Svendborg. Vi har haft en god dialog med Fødevarestyrelsen om denne sag, og den er nu afsluttet", står der i mailen, hvor det endvidere hedder:

"På baggrund heraf har vi indskærpet vores fokus på rengøring i det berørte område i butikken".

Fødevarestyrelsen var også på besøg i forretningen i marts 2016. Dengang var der ingen kritik af rengøringsstandarden i brødafdelingen, og det var der heller ikke ved det næste besøg i april i år. Men i juni blev det til en indskærpelse, og ved det seneste besøg faldt så hammeren i form af en bøde på 15.000 kroner - og en sur smiley.

Se hele kontrolrapporten her:

Indtørret ketchup og tomatsovs: Sur smiley og stor bøde til Lidl i Svendborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce