Indsigt

Forretningschef i Destination Fyn Klyngen, Thomas Kastrup, forklarer, at man arbejder på på flere spor frem mod ambitiøst 2020-mål.

Hvad er det, Fyn har, som skal gøre området til Nordeuropas cykelmekka?

- Cykelturisme er et marked i vækst, og vi har nogle styrkepositioner, som er centreret omkring Sydfyn og øhavet. Her er det, som mange turoperatørerne efterspørger: Et varieret landskab, købstæderne, som ligger tæt, og så nogle herlighedsværdier, som er bundet sammen af slotte, mikrobryggerier, gode udsigter, fantastiske natur og stille og rolige cykelveje. Den kombination gør Fyn stærk.

Hvad skal der ske frem mod 2020 for at nå målet om, at Fyn skal være Nordeuropas mest attraktive cykeldestination?

- Vi arbejder i 12 projektspor, hvor et af dem er det markedsføringsspor, som vi har gang i nu, hvor vi ønsker at opbygge relationer til internationale operatører, der skal sælge det her produkt. Det er ikke nok at have gode cykelstier og naturmæssige rammer, hvis vi ikke gør en indsats for at styrke salgskanalerne. Det har vores fokus nu, for skal vi ligge i programmerne i 2018, så er det nu, vi skal smede.

Hvad arbejder I med ud over markedsføring?

- Et andet spor er kerneproduktet cyklen, for det er langt fra alle turister, der kommer til Fyn, som har en cykel med. Derfor er vi nødt til også at kunne servicere dem, som kommer uden cykel, og her har vi indgået et samarbejde med Kildemoes og Fri Bike Shop, som vi kalder for Fyncyklen, og som går ud på, at turistvirksomheder på Fyn kan lease kvalitetscykler, så de altid har rigtig gode cykler til rådighed til deres gæster.

Hvad er det, Fyn mangler for at blive en rigtig god cykeldestination for turister?

- Vi har de grundlæggende forudsætninger med et fantastisk cykelmiljø, kultur, afstandene og overnatningsfaciliteter, og der, hvor vi skal tage et skridt op, er først og fremmest på hele servicedelen. Vi skal sikre, at overnatningsaktørerne er i stand til at håndtere cykelturister med det stigende behov, som de kommer med. En stor strategisk udfordring er adgangen til cykler og bagagetransport.

Hvad betyder det, at Fyn ikke har nogle bjerge, som er noget af det, som fascinerer mange cykelturister?

- I forhold til det-gode-liv-segmentet, som vi arbejder med, er det ingen hæmsko, og det er også vigtigt, at vi skiller os ud fra andre cykeldestinationer. Nogle af dem, der gør det rigtig godt i dag, ligger i Alperne omkring Østrig og Frankrig, og vi kan levere noget andet. Mountainbike er også i udvikling, og her arbejder vi sammen med Naturturisme med nogle spændende tanker og ideer, som kan forlænge sæsonen.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers redaktion i Svendborg, hvor jeg jagter alle former for nyheder. Jeg skriver både til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Er bosat i Svendborg med min familie og uddannet på Danmark Journalisthøjskole i 1994.

Mere om emnet

Se alle
Hele verden skal cykle på Fyn

Hele verden skal cykle på Fyn

Udlændinge er vilde med fynske cykelforhold

Udlændinge er vilde med fynske cykelforhold