Forsvareren påstod fængsling i fire uger, men dommeren besluttede at nøjes med syv dage grundet kvindens psykiske tilstand. Hun bliver nu indlagt på Psykiatrisk Afdeling i Svendborg

En 43-årig kvinde fra Svendborg-egnen blev onsdag eftermiddag eskorteret direkte til Psykiatrisk Afdeling til en varetægtsfængsling på syv dage.

Det blev udfaldet af et grundlovsforhør, hvor kvinden var sigtet for i 12 tilfælde at have sendt døds- og bombetrusler til ministerier, folketingspolitikere, heriblandt statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), Søren Pind (V) og Pernille Rosenkrantz-Theil (S), rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg, en fynsk politibetjent, Nordsjællands Politi og en ansat ved Svendborg kommune.

Truslerne er alle faldet i mailform i perioden fra 30. december 2015 og frem til tirsdag i denne uge, hvor kvinden blev anholdt efter at have sendt endnu en trussel til Justitsministeriet og ombudsmanden med ordlyden:

"Første bombe er anbragt i en offentlig bygning på Fyn. Timeren er sat til klokken 10.00. I får adressen, når min klage er behandlet, og sandheden er kommet frem."

Anklagemyndighedens påstand var varetægtsfængsling i surrogat, altså på en psykiatrisk afdeling, i fire uger, blandt andet fordi anklager Signe Gråkjær Petersen mente, at der var grund til at tro, at kvinden ville fortsætte sine trusler på fri fod. Men dommer Gert Holst Mathiesen valgte altså kun at følge den del af påstanden, der lød på, at kvinden skulle fængsles. I stedet for fire uger fastsatte han varetægtsfængslingen til bare syv dage.

Det blev for den 43-årige kvinde dagens eneste lyspunkt i et mørke af psykisk ustabilitet og frustrationer over, ifølge hende selv, ikke at blive hørt og taget alvorligt af de myndigheder, hun gennem næsten 10 år har forsøgt at trænge igennem til.

Kvinden brød flere gange sammen i retten og havde svært ved at overskue at svare på anklagerens spørgsmål, men erkendte at have skrevet de mange mails med trusler.

Den 43-årige skal for retten igen 9. marts.

  • Bødiker_Julie_Ruby_(2015)_022

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis' redaktion i Svendborg og skriver om meget forskelligt, men har brugt særligt mange arbejdsdage på at dække sygehusstof, Svendborgbanen og by- og havneudvikling. Mine rødder er jyske, men mit hjerte er tabt til Sydfyn.