Idrætsforening og klubhus i fare: Kan koste den lokale fodboldklub

Fliserne på væggen har prydet klubhuset i Vester Skerninge i rigtig mange år. Fyret og taget har også mange år på bagen og skriger på midler udefra, fortæller Kim Lundvaldt, bestyrelsesformand Egebjerg Fodbold. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Idrætsforening og klubhus i fare: Kan koste den lokale fodboldklub

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hos Idrætsforeningen Ulbølle SG&IF kæmper man hårdt for foreningens overlevelse, hvilket kræver en ny formand og kasserer. Derudover er klubhusets eksistens truet, og det kan gå ud over den den lokale fodboldklub Egebjerg Fodbold.

Ulbølle: Mange foreninger har problemer med at finde frivillige, og idrætsforeningen Ulbølle SG&IF er en af dem. Den 20. marts har foreningen generalforsamling, og der er endnu ingen kandidater til posten som hverken formand eller kasserer.

Lykkedes det ikke at besætte posterne, vil foreningen være nødsaget til at lukke. Konsekvenserne af det kan være, at klubhuset også lukker.

- Det er en gammel hæderkronet forening. Og det er synd, hvis den skal gå hen og dø på den måde, fortæller formand afgående formand Mette Kirketorp.

- Moderforeningen Ulbølle SGI har i dag ansvaret for klubhuset, og overlever moderforeningen ikke, skal driften af klubhuset overtages af en af underforeningerne. Det kan koste klubhuset på sigt, hvis ingen er klar til at overtage driften, forklarer formanden.

Underforeningerne i Ulbøller SG&I består af Egebjerg Fodbold, Ulbølle Skytteforening, Ulbølle Bueklub, Ulbølle Gymnastikforening og Ulbølle Petanque Klub. Foreningerne har hver især deres egen økonomi og bestyrelse. Derudover spytter de alle penge i moderforeningens kasse, som blandt andet bliver brugt til drift og vedligeholdelse af klubhuset.

Fodboldklubben i fare

Skulle moderforeningen lukke, er Egebjerg Fodbold klar til at stå for driften af klubhuset, der er afgørende for klubbens virke og eksistens, fortæller Kim Lundvaldt, bestyrelsesformand hos Egebjerg Fodbold.

Han fortæller også, at klubhuset mildt sagt har brug for en kærlig hånd.

- Jeg er 35 og gik til fodbold, da jeg var lilleput. Og det er præcis de samme omgivelser i dag som dengang. Samme fliser, samme brusere og sådan hele vejen igennem. Og allerede for 25 år siden talte man om, at det trængte til renovering. Derfor er der brug for noget hjælp, lyder det fra Kim Lundvaldt.

- Klubhuset står foran store renoveringer af elektricitet, fyret og taget. Og ingen af de små klubber har mulighed for at løfte renoveringen. Men vi kan godt varetage driften af det. Egebjerg Fodbold står allerede får den fulde rengøring.

- Jeg har rakt ud til kommunen og søgt en masse fonde, men har indtil nu fået afslag. Når jeg taler med dem ligger de op til centralisering. Man undervurderer bare, hvor stor en betydning et klubhus har for et lokalsamfund. Det kan ende med, at Egebjerg Fodbold rykker til Vester Skerninge, og så derefter rykker det hele måske til Ollerup og derefter til Svendborg. Og pludselig er der ikke mere ud i det lokale.

Idrætsforening og klubhus i fare: Kan koste den lokale fodboldklub

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce