Idræts- og skolefolk i sadlen


Idræts- og skolefolk i sadlen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SYDFYN: Nej, GOG-direktøren Arne Buch forlader ikke håndbolden til fordel for en hest. Sidst sad han på sådan et dyr for 30 år siden.

Når Arne Buch alligevel lader sig fotografere i selskab med en Broholmer-hest, skyldes det den kendsgerning, at den samlede sydfynske idræts- og uddannelsesmobilisering i går blev skudt til start.

Herefter løfter Sydfyn i flok, håndboldspillere, ridecentre, fodboldklubber, erhvervsskoler, seminarier og efterskoler ifølge initiativtagerne.

Målet er at trække fremtidens unge uddannelsessøgende med interesse og evne for sport og idræt til Sydfyn.

Projektet er kaldt Sport Study Sydfyn, og plakaten, der skal sælge ideen, viser en sød håndboldpige, der kaster sig over stregen, mens hun læser en bog. Uddannelse og idræt. Også Arne Buch tror på den kombination og samarbejde. Uanset om ungdommen ridning, håndbold, seminarium eller erhvervsskole.

- Når man provokeres til at indgå i dialog med dem, man ellers opfatter som konkurrenter, omdannes de til nogen, man samarbejder med. Den effekt vil komme til Sydfyn med styrke, vurderer Arne Buch.

Fyns Amt har bevilget en halv million kroner i 2005 og de efterfølgende to år til Sport Study Sydfyn. De tre sydfynske kommuner Svendborg, Gudme og Egebjerg spytter også i kassen, lige som en lang række institutioner bakker økonomisk op: Gymnastikhøjskolen i Ollerup, Idrætsskolerne i Oure, Skaarup Seminarium og Fyns Sportscollege. Pengene går til markedsføring.

Annoncer i forskellige blade skal gøre den danske ungdom opmærksom på, at her på Sydfyn er det muligt at fordybe sig i idræt og skolegang samtidig. I annoncen henvises til hjemmesiden www. sport-study-sydfyn.dk, som leder videre til en telefon på Egebjerg Kommunes rådhus. Her sidder Jannie Kaae og besvarer spørgsmål.

- Sydfyn har det største og mest mangfoldige miljø for sport og uddannelse i hele Danmark, fastslog amtsborgmester Jan Boye ved åbningen i går på Broholm Gods.

Den geografiske platform for fremstøddet udgøres af den kommende Svendborg storkommune. Nye tanker fødes efter den fødsel. Arne Buch og GOG er for eksempel ikke fremmed for tanken om, at fremtidige Håndboldligakampe spilles i en nybygget sydfynsk idrætshal i Svendborg. Muligvis under navnet GOG Svendborg eller noget lignende.

- Det er der god logik i, nu motorvejen føres til Svendborg. Og sådan en idrætshal kunne blive selve billedet på den nye kommune og også hjemsted for eliteidrætten under Sport Study Sydfyn. Vi skal væk fra et Lolland-Falster image og snarere søge et lige som Hernings, dynamisk og aktivt, siger Arne Buch.

Idræts- og skolefolk i sadlen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce